Incidente la meciul Dinamo-Universitatea Cluj, 70 de suporteri au fost evacuaţi de pe stadion

. (NORBERTO DUARTE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
03.05.2012

O altercaţie în peluza "Cătălin Hâldan" a stadionului Dinamo între două grupuri de suporteri ai echipei gazdă a avut loc miercuri, înaintea partidei de fotbal dintre echipele Dinamo Bucureşti şi Universitatea Cluj, jandarmii fiind nevoiţi să intervină, iar 70 de persoane au fost evacuate.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Bucureşti, patru persoane din rândul suporterilor s-au prezentat la ambulanţa din zona peluzei cu multiple leziuni, fiind ulterior transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru investigaţii medicale de urgenţă.

În urma analizării imaginilor surprinse de sistemul de supraveghere video al stadionului, au fost identificaţi mai mulţi suporteri care au încălcat legea.

Astfel, în cazul a nouă persoane au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru participarea la încăierare în incinta arenei sportive şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de un an.

Altei persoane i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru nerespectarea interdicţiei accesului la competiţiile sau jocurile sportive.

De asemenea, au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 2.580 de lei, pentru încercarea de pătrundere în incinta arenei sportive fără documente de acces, aruncarea cu obiecte asupra celorlalţi spectatori, participare la scandal în incinta arenei sportive.

În continuare se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea şi a celorlalţi suporteri care au participat la încăierare.

Peste 200 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei au asigurat măsurile de ordine publică pe timpul partidei, iar spectatorii rămaşi au putut viziona meciul în condiţii de siguranţă, informează Jandarmeria Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor