Încercarea eşuată de eliberare a ostaticilor din Algeria, în atenţia cotidienelor spaniole

Luarea de ostatici din Algeria şi asaltul eşuat asupra complexului petrolier unde sunt ţinuţi ostaticii sunt comentate vineri de cele mai importante cotidiene spaniole, care subliniază faptul că deznodământul ar putea fi unul tragic.
Epoch Times România
18.01.2013

Luarea de ostatici din Algeria şi asaltul eşuat asupra complexului petrolier unde sunt ţinuţi ostaticii sunt comentate vineri de cele mai importante cotidiene spaniole, care subliniază faptul că deznodământul ar putea fi unul tragic.

'Asalt prin foc şi sabie din partea trupelor algeriene, pentru eliberarea ostaticilor', titrează cotidianul El Pais, după ce Algeria a anunţat moartea a cel puţin 30 dintre ostatici, iar Parisul, Londra, Washingtonul şi Tokyo critică faptul că operaţiunea guvernului algerian a fost opacă.

'Baie de sânge în Algeria', anunţă şi cotidianul ABC, consemnând de asemenea cum 30 dintre ostaticii occidentali şi 11 dintre teroriştii Al-Qaeda au murit în timpul bombardamentului aerian în care se încerca eliberarea ostaticilor. Operaţiunea armatei algeriene a atras critici dure din partea comunităţii internaţionale, mai scrie publicaţia citată.

'Atacul asupra fabricii de gaz din Algeria se încheie într-o baie de sânge şi mai mulţi ostatici mor în atacul militar asupra fabricii ocupate de islamişti', scrie la rândul său La Vanguardia.

Cotidianul La Razon consideră că 'Alqaedistan' este noul război şi semnalează de asemenea cum atacul armatei algeriene asupra fabricii de gaz unde erau sechestraţi 42 de ostatici se încheie cu zeci de victime şi înăspreşte conflictul.

Noi dezvăluiri despre conturile şi banii fostului trezorier al Partidului Popular, acuzat de corupţie, apar de asemenea în cotidienele spaniole de vineri. Astfel, El Periodico de Catalunya arată că Luis Bárcenas a profitat de amnistia fiscală şi ar fi declarat 10 milioane de euro, iar legea îi permite să nu fie identificat până la sfârşitul anului 2013.

La rândul său, cotidianul El Mundo relatează că Bárcenas a plătit salarii la negru vreme de ani de zile unor demnitari din conducerea Partidului Popular, care primeau în plicuri sume cuprinse între 5.000 şi 15.000 de euro în fiecare lună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor