Începe Raliul hard enduro Red Bull Romaniacs 2012

(MICHAL CIZEK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.06.2012
Miercuri debutează, la Sibiu, ediţia a 9-a a celui mai dificil raliu hard enduro, Red Bull Romaniacs, cu prologul care va avea loc pe B-dul Coposu din centru oraşului, cu începere de la ora 18,30.

Peste 200 de rideri din 34 de ţări vor lua startul în competiţie, la mai multe categorii, Pro, Expert Single, Expert Team, Hobby Single şi Hobby Team, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Traseul prologului a fost amenajat cu 60 de tone de piatră, 300 de buşteni, 50 de tone de nisip, un container, maşini, blocuri de beton, graţie muncii depuse de 10 oameni, toţi membri ai clubului Crazy Bike Sibiu.

Britanicul Graham Jarvis a câştigat Prologul în 2011 şi porneşte ca favorit şi anul acesta, contracandidaţii săi fiind neozeelandezul Chris Birch, germanul Andreas Lettenbichler şi britanicul de doar 21 de ani Jonny Walker. Mani Gyenes, Ioan Tara, Ervin Kovacs şi Paul Frăţilă sunt piloţii românii care vor înfrunta anul acesta traseul celei mai grele clase de la Red Bull Romaniacs (Pro).

La clasa Expert Team, două echipe din România se vor afla în lupta pentru podium. Cristi Babeş şi Radu Călin sunt ocupanţii locului trei din 2011, în timp ce Dani Oţil şi Krisztian Nagy au dovedit anul trecut că pot termina pe podium, chiar dacă s-au clasat pe trei la Hobby Team şi anul acesta debutează la Expert Team.

După prolog vor urma patru zile în pădure, concurenţii urmând să parcurgă în medie între 100 şi 190 km(zi în munţii Cindrel, Lotrioara şi Făgăraş.

În 2009, competiţia a fost câştigată de Lettenbichler, în 2010 s-a impus Birch, iar anul trecut campion a fost Jarvis (al doilea succes, după cel din 2008).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor