Incendii în insulele Canare, sute de oameni evacuaţi

Aproape 700 de oameni au fost evacuaţi luni în insulele Canare, unde două incendii au distrus peste 4.000 de hectare de vegetaţie. (DESIREE MARTIN / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
07.08.2012

Aproape 700 de oameni au fost evacuaţi luni în insulele Canare, unde două incendii au distrus peste 4.000 de hectare de vegetaţie, relatează BBC News.

Autorităţile au anunţat că 70 de oameni de pe insula La Palma şi 600 de pe La Gomera au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

În insula La Gomera, flăcările au distrus 3.000 de hectare de vegetaţie şi ameninţă un parc naţional care face parte din Patrimoniul UNESCO, Garajonay, unde trăiesc mai multe specii pe cale de dispariţie.

Întreaga Spanie este afectată de incendii de vegetaţie în această perioadă.

În Castellon, Valencia, Caceres şi Alicante a fost instaurată alertă de nivel 3 ceea ce presupune interzicerea aprinderii oricărui tip de foc, inclusiv cele permise în locurile de agrement.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor