Înapoi la comunism? Sute de ofiţeri susţin apelul pentru naţionalizare lansat de deputatul AUR Mircia Chelaru

George Simion şi Mircea Chelaru
George Simion şi Mircea Chelaru (Epoch Times Romania)

Sute de militari în retragere sau în rezervă susţin un apel lansat de deputatul AUR Mircia Chelaru, general în rezervă. Ei cer controlul „resurselor naturale”, refacerea patrimoniului naţional prin „necesară confiscare”, precum şi interzicerea unor drepturi pentru românii cu dublă cetăţenie, relatează Europa Liberă.

Recent, partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat un document cu 13 propuneri. Printre cele mai problematice propuneri se numără cele care ar afecta drepturi fundamentale, fie ele civile sau comerciale. Aplicarea respectivelor măsuri ar însemna din punct de vedere practic discriminare, inclusiv pe criterii etnice, naţionalizare, confiscare. Iată câteva dintre ele:

  • accesul la funcţii alese ori numite numai pentru cei cu o singură cetăţenie, cea română;
  • refacerea controlului „Suveran” cu „S” mare asupra resurselor subsolului, controlul statului;
  • refacerea patrimoniului naţional inclusiv prin „justă şi necesară confiscare”;
  • descurajarea vânzării terenurilor agricole către străini;
  • instituirea cotelor de import la toate bunurile care pot fi produse în ţară;
  • consolidarea fondului biologic sănătos al naţiunii române.

Iniţiativa atrage atenţia nu numai prin radicalismul său, care pendulează între tendinţe comuniste şi fasciste (radical stânga/comunism: naţionalizare, confiscare; radicalism dreapta/ fascism: fără aleşi cu dublă cetăţenie, „consolidarea fondului biologic sănătos al naţiunii române), mai ales pentru că este semnată de câteva sute de ofiţeri în retragere sau rezervă, printre care zeci de generali sau comandori.

Apelul este lansat de fostul Şef al Statului Major al Armatei general în retragere Mircia Chelaru, în prezent deputat al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR). Gen. Chelaru este un personaj controversat, condamnat penal definitiv, după ce a prejudiciat fondul locativ al Armatei. Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie/DNA, în 2007 a obţinut, fără drept, o locuinţă subvenţionată, deşi mai primise una. Pe cea de-a doua a vândut-o în 2008, pentru 300.000 de euro.

Lansarea programului în 13 puncte a avut loc pe 25 octombrie, adică de Ziua Armatei Române.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne