Înaintea EURO 2012, Ucraina amână premiera unui film despre un meci din 1942 între sovietici şi nazişti

Epoch Times România
10.04.2012

Ucraina amână difuzarea în cinematografe a unui controversat film rusesc despre un meci legendar de fotbal între jucători sovietici şi soldaţi nazişti, desfăşurat în timpul celui de al Doilea Război Mondial, de teama provocării unor tensiuni înaintea Campionatului European de fotbal din această vară, transmite marţi AP.

Filmul "Meciul" are la bază jocul din 1942 în care fotbalişti de vârf din Kiev au învins o echipă a naziştilor, victorie care, spun unii, i-a costat apoi viaţa.

Pelicula urma să aibă premiera la Kiev în luna mai, cu doar câteva săptămâni înaintea Campionatului European de fotbal pe care Ucraina îl va găzdui, alături de Polonia.

Agenţia ucraineană de distribuţie cinematografică a anunţat marţi că mai are nevoie de o lună pentru a decide dacă "Meciul" va fi prezentat publicului.

Unii oficiali susţin că filmul îi arată pe ucraineni drept colaboratori ai naziştilor. De asemenea, ei se tem că "Meciul" ar putea alimenta sentimente anti-germane înaintea Campionatului European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor