În vacanţă, pe banii contribuabililor. Piedone îşi trimite subalternii la cursuri la Mamaia, Olimp, Poiana Braşov

.
. (Facebook - Primăria Sector 5)

Primăria Sectorului 5, gestionată de controversatul primar Cristian Popescu Piedone, a cheltuit aproape 400.000 de lei până acum, pentru instruirea salariaţilor, informează publicaţia Buletin.de Bucureşti.

Doar că, potrivit sursei citate, aceste cursuri de formare profesională sunt organizate la mare şi la munte, în hoteluri de 4 stele, şi tocmai în perioada concediilor. Important de menţionat că multe dintre oferte permit funcţionarilor publici să-şi aducă însoţitori pentru care cazarea e gratis. Achiziţia de servicii s-a făcut direct, din SEAP, de la firme cu tradiţie în colaborarea cu instituţii publice.

Practic, la început de iulie, când toată lumea face planuri de concediu, Primăria Sector 5 s-a gândit la formarea profesională a angajaţilor, astfel că a achiziţionat cursuri din SEAP cu serviciile hoteliere aferente. Demn de precizat că hotelurile alese sunt de 4 stele, din staţiuni cunoscute şi căutate de români, iar sejururile plătite din banii contribuabililor sunt de minimum 7 zile. Mai mult, majoritatea pachetelor hoteliere oferă posibilitatea funcţionarilor să-şi aducă în vacanţa plătită din bani publici şi membri ai familiei, aceştia având cazarea gratuită.

Un exemplu în acest sens ar fi cel al unui angajat al Primăriei în cauză care va sta, în perioada 8-15 august, pe banii bucureştenilor, la Hotelul Palace din Govora. Costul cazării este de 3290 de lei şi include cazare în cameră dublă cu mic dejun, achiziţionat pe 14 iulie din SEAP de la firma Lectoform SRL. De pe pagina de internet a hotelului de 4 stele aflăm că unitatea are un centru medical propriu, unul de balneoterapii, welness şi spa.

În aceeaşi zi, alţi 4 angajaţi ai primăriei câştigă o vacanţa plătită din bani publici, la Mamaia, cu cazare la Hotel Zenith de 4 stele. Costul pachetului hotelier pentru o persoană e mai mare decât cel de la Govora, 5470 de lei şi a fost cumpărat direct de la aceeaşi firmă, Lectoform Travel.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne