In perioada 31 iulie - 2 august tinerii moldoveni pot depune dosarele pentru studii in Romania

Romania ofera 3 mii de burse tinerilor din Republica Moldova.Potrivit secretarului de presa al Ambasadei Romaniei la Chisinau, dosarele vor putea fi depuse la consulatele din Balti, Chisinau si Cahul, in ordinea stabilita de ambasada.
(photos.com)
Epoch Times România
23.07.2011

Romania ofera 3 mii de burse tinerilor din Republica Moldova.

Potrivit secretarului de presa al Ambasadei Romaniei la Chisinau, dosarele vor putea fi depuse la consulatele din Balti, Chisinau si Cahul, in ordinea stabilita de ambasada.

Tinerii din raioanele de nord, care doresc sa studieze in Romania, pot depune actele de pe data de 31 iulie pana pe 2 august, la Universitatea "Alecu Russo" din Balti.

Candidatii din centrul tarii sunt asteptati, intre 3 si 6 august, la Consulatul Romaniei de la Chisinau, de pe strada Vlaicu Parcalab.

Tinerii din sudul Moldovei vor depunde dosarele in sediul Universitatii "Bogdan-Petriceicu Hasdeu" din Cahul, pe 7 si 8 august.

Dosarul pentru admiterea la studii in Romania trebuie sa contina o cerere de inscriere, copia legalizata a diplomei si a foii matricole, copia certificatului de nastere si a buletinului de identitate, o adeverinta medicala, acordul scris al parintilor si o fotografie.

Pentru anul de studii 2011-2012, Romania va acorda 2150 de burse pentru absolventii de gimnaziu si liceu din Republica Moldova. De asemenea, peste 100 de tineri vor beneficia de burse de master, rezidentiat si doctorat.

Rezultatele admiterii vor fi anuntate la sfarsitul lunii august pe site-ul Ministerului Educatiei de la Bucuresti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor