În locul lui Mircea Diaconu: Liderul PNL Argeş Ion Popa, candidat la Senat din partea USL

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Întrucât senatorul Mircea Diaconu s-a retras din cursa electorală, preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, va candida din partea USL în Colegiul senatorial Câmpulung Muscel-Curtea de Argeş.

Ion Popa, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a fost desemnat iniţial candidat în Colegiul senatorial Piteşti, la care a renunţat după retragerea lui Mircea Diaconu, noul candidat al USL în Colegiul senatorial Piteşti fiind liberalul Ionuţ Elie Zisu, director în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, potrivit reprezentanţilor PNL Argeş.

Lista candidaţilor pentru cele 13 colegii parlamentare din judeţ, patru la Senat şi nouă la Camera Deputaţilor a fost finalizată de USL Argeş la data de 16 octombrie.

Conform distribuţiei numerice stabilite de conducerea centrală a USL, în judeţul Argeş PSD va avea candidaţi în opt colegii, PNL în patru colegii şi PC într-un colegiu.

La şedinţa de luni a Senatului în care se discuta legat de încetarea mandatului său, senatorul PNL Mircea Diaconu a anunţat că nu mai candidează pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

În calitatea sa de garant al independenţei operaţionale a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Consiliul Naţional de Integritate (CNI) a cerut Senatului de mai multe ori să constatate încetarea calităţii de senator a lui Mircea Diaconu, după ce instanţa supremă a hotărât că a încălcat regimul incompatibilităţilor.