În China, o călugăriţă tibetană a murit după ce şi-a dat foc

O călugăriţă budistă tibetană în vârstă de 18 de ani şi-a dat foc sâmbătă seara, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, şi a murit ulterior din cauza rănilor.

Grupul activist Free Tibet a emis duminică o declaraţie, identificând călugăriţa, aceasta se numea Tenzin Choedon. Înainte de a-şi da foc, ea a strigat lozinci de protest împotriva guvernului chinez.

Activiştii tibetani au declarat că forţele de securitate chineze au intervenit imediat după incident, au luat călugăriţa rănită şi au pus sub supraveghere mănăstirea de călugăriţe din judeţul Aba, la est de Tibet.

Moartea lui Choedon creşte numărul de tibetani care şi-au dat foc în ultimul an la cel puţin 19. Activiştii susţin că cel puţin 12 tibetani au murit din cauza rănilor.

În ultimele luni, s-a înregistrat o creştere a protestelor anti-chineze în zonele tibetane din China, cele mai grave din 2008 încoace.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe