În China fast-food este preparat din carne de pui, crescuţi cu folosirea substanţelor chimice

Hrana administrată găinilor afectează ouăle produse de acestea
Hrana administrată găinilor afectează ouăle produse de acestea (Photos.com)

După ce, recent, în vodca de elită chineză au fost găsite substanţe cancerigene extrem de periculoase, un nou scandal de proporţii ce vizează produsele alimentare care nu sunt de calitate a cutremurat societatea chineză. De această dată, este vorba de un important producător de pui de carne, care foloseşte substanţe chimice dăunătoare în procesul creşterii păsărilor. Întreprinderea vizată este unul din principalii furnizori de carne de pui pentru restaurantele fast-food din ţară, cum ar fi ”KFC”, «McDonalds", precum şi numeroase supermarket-uri din China continentală.

Compania chineză ”D Hai Group Co, Ltd” îşi are sediul în Shanxi şi, conform unei scheme prestabilite, creşte păsările în doar 45 de zile, folosind în acest proces substanţe chimice nocive. Un reporter al site-ului chinez "Economia" a efectuat cercetări detaliate referitoare la activitatea companiei şi a inclus toate constatările sale într-un raport care s-a dovedit a fi unul de rezonanţă. Jurnalistul a studiat minuţios contractele firmei furnizoare de carne de pui şi a dezvăluit informaţii pertinente referitoare la nutreţurile folosite în alimentarea "găinilor crescute rapid".

Site-ul chinez "Economia", a relatat că ”D Hai Group Co, Ltd” se ocupă de creşterea puilor broiler în oraşele Vanzhun, Pinlu, Linyi, judeţul Yongji, Changan, Tsindou, etc., folosind nutreţuri de trei feluri. În primele zece zile, puii sunt hrăniţi cu furajele nr.1, care le asigură o creştere rapidă; ”dieta” nr. 2 le asigură dezvoltarea oaselor, în timp ce în ultimele 15 de zile sunt utilizate furajele nr. 3, care sunt ”destinate” sporirii masei musculare a păsărilor.

Fabrica companiei, unde este preparată şi depozitată hrana pentru păsări, emană la o distanţă mare un miros respingător. Angajaţii firmei adaugă din când în când în aparatul de prelucrare a nutreţurilor diferite preparate sub formă de pulbere. "Sunt furaje cu adaos de medicamente, aditivi alimentari, compoziţia concretă a cărora nu o cunosc, dar cu siguranţă sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea umană, pentru că chiar şi muştele mor în atelier, iar tinerii se tem să lucreze aici", a declarat unul dintre lucrători.

Întreprinderea dispune şi de un atelier de lucru destinat preparării produselor medicamentoase menite să îmbunătăţească calitatea furajelor. Sunt folosite tot felul de substanţe chimice; există chiar şi metale grele – cum ar fi nitratul de argint, precum şi un remediu pentru sterilizare. Angajaţii secţiei transmit medicamentele preparate altor angajaţi, care, la rândul lor, le adăugă în hrana pentru păsări. Capacitatea de producere a atelierului este de 500 de saci pe zi.

Fermierii care activează pentru companie în bază de contract, au declarat că, de regulă, într-un adăpost sunt plasate 5 000 de găini, ceea ce creşte substanţial riscul de îmbolnăvire a acestora. Antreprenorul chinez ”încearcă să soluţioneze” problema respectivă adăugând în mod constant în nutreţuri tot felul de medicamente, în scopul creşterii rezistenţei păsărilor la boli.

Fermierii angajaţi dizolvă preparatele medicamentoase în apă, pe care ulterior le-o dau puilor de trei ori pe zi, folosind echipament şi utilaje specializate. Deoarece ciclul de creştere a păsărilor este de numai 45 de zile, acestea nu au timp să se îmbolnăvească şi sunt rapid sacrificate în masă, pentru a ajunge ulterior în reţeaua de magazine din ţară.

Pe microblogul oficial al filialei chineze a ”KFC” (restaurante fast-food) a apărut recent următoarea informaţie: "Ponderea livrărilor de carne de pui de la ”D Hai Group Co , Ltd” pentru KFC este de doar aproximativ 1%, ceea ce înseamnă că compania respectivă este pentru KFC doar un furnizor regional mic. În legătură cu situaţia creată, vor fi desfăşurate investigaţii suplimentare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe