Imobiliare.ro vrea venituri de 1 mil. euro până în 2015 dintr-un nou proiect pe segmentul comercial

Imobiliare.ro lansează SpaţiiComerciale.ro, proiect online destinat exclusiv segmentului comercial, având la acest moment circa 9.500 de proprietăţi din 437 de localităţi, dezvoltatorii propunându-şi să atragă venituri cumulate de 1 mil. euro şi peste 30.000 de anunţuri până la finele lui 2015.

O treime din oferta disponibilă deja pe site este concentrată în Bucureşti, urmând Timişoara (1.500 de anunţuri) şi Cluj-Napoca (980 de anunţuri). Peste 500 de anunţuri sunt deja şi în Constanţa, Ploieşti sau Braşov. În plus, proprietarii vor avea la dispoziţie o serie de rapoarte prin care pot urmări performanţa portofoliului propriu de oferte în comparaţie cu anunţurile concurente.

Potrivit reprzentanţilor site-ului imobiliar, în primul an este urmărită recuperarea investiţiei estimată la 100.000 de euro şi atragerea unui număr cât mai mare de anunţuri.

SpaţiiComerciale.ro, a cărei dezvoltare a durat mai mult de 6 luni, urmăreşte să devină un hub informaţional în materie de spaţii de birouri, retail, hale logistice şi industriale, terenuri, dar şi de alte proprietăţi cu potenţial investiţional.

„Nevoia de a separa conţinutul rezidenţial de cel comercial şi lansarea proiectului SpatiiComerciale.ro s-au desprins în urma unei serii de cercetări calitative de tip focus-grup, organizate în 2012, cu potenţiali chiriaşi, consultanţi, mici şi mari proprietari, dezvoltatori de spaţii de birouri şi parcuri de retail, reprezentanţi ai unor companii multinaţionale, ai mediului antreprenorial sau ai unor IMM-uri locale. Prin noua platformă, Imobiliare.ro vrea să faciliteze comunicarea, uneori obstrucţionată din cauza gradului ridicat de fragmentare, dintre acel segment al cererii reprezentată de IMM-uri şi firme antreprenoriale şi oferta existentă pe piaţa locală a proprietăţilor comerciale. (...) Din punctul de vedere al proprietarilor, în momentul de faţă, chiriaşii tradiţionali – marile companii - reprezintă un segment relativ stabil de clienţi: aceştia vizează de regulă spaţii de tip prime, semnează contracte pe perioade de (până la) 5 ani şi sunt, de regulă, aduşi de companiile de consultanţă imobiliară. Există însă un alt segment important de clienţi, foarte dinamic, reprezentat de IMM-uri şi mediul antreprenorial, la care proprietarii nu au acces în mod facil.”, a declarat directorul general al Imobiliare.ro., Adrian Erimescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie