IMAS: USL a scăzut în sondaje cu aproape zece procente şi are 57,1%

USL a scăzut în sondaje cu aproape zece procente faţă de momentul dinaintea suspendării lui Traian Băsescu şi a ajuns la 57,1%, conform unui sondaj IMAS realizat pentru Adevărul.
Victor Ponta la CSM (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
04.09.2012

USL a scăzut în sondaje cu aproape zece procente faţă de momentul dinaintea suspendării lui Traian Băsescu şi a ajuns la 57,1%, conform unui sondaj IMAS realizat pentru Adevărul, în perioada 9-14 august.

Social-democraţii şi liberalii ar obţine 57,1% din voturile românilor, dacă mâine ar avea loc alegerile parlamentare, în timp ce PDL ar primi 17,8% din voturi, PP-DD - 14,1% şi UDMR - 5,8%, în timp ce restul formaţiunilor politice nu ar depăşi pragul electoral.

Din manevra USL de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu au avut de câştigat democrat-liberalii care scăzuseră 12,7% la alegerile locale din iunie, iar în august, când a fost realizat sondajul, au reuşit să revină la 17,8%, aproape de nivelul din luna aprilie. Schimbarea preşedintelui PDL nu a reuşit să schimbe încrederea românilor în această formaţiune politică.

Un sondaj realizat de CCSB şi publicat de Jurnalul Naţional indică faptul că USL ar obţine 62% din voturi, urmat de PDL cu 18%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor