Igaş: Le propun celor din USL un exerciţiu de democraţie

Senatorul democrat-liberal, Traian Igaş. (www.igas.ro)
Oana Moisescu
09.07.2012

Vicepreşedintele PDL, Traian Igaş, propune celor din USL un exerciţiu de democraţie cu speranţa că se vor trezi, alături de Antonescu, şi vor acţiona pro-români şi nu pro-USL, cum o fac în prezent.

Democrat-liberalul argumentează într-un comunicat de presă că sporirea spiritului civic al românilor se poate realiza printr-un exerciţiu de democraţie, propunând în acest sens comasarea alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare.

„La alegerile prezidenţiale avem cel mai votat demnitar român, cred că cu acest argument suntem de acord cu toţii. Dacă lângă cel mai votat demnitar am aduce votul pentru alegerile parlamentare, românii ar răspunde pozitiv şi am avea o participare masivă la vot, ceea ce, automat înseamnă o reprezentativitate exponenţial ridicată. Şi aşa se plângeau liberalii în 2007 de un absenteism ridicat, provenit parţial din rândurile militanţilor şi simpatizanţilor PNL”, declară Igaş.

Fostul ministru de Interne a ţinut să reamintească de asemenea că un proiect al MAI din anul 2011, în care propunea comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, ce ar fi adus o economie de 20 milioane de euro la bugetul de stat, nu a primit avizul. Cele 20 de milioane de euro se regăsesc astăzi în costul referendumului.

„Putem oare să ne încredem că am învăţat din această greşeală şi vor accepta (USL -n.r.) acum comasarea alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare, pentru că totuşi vorbim de nişte costuri uriaşe care ar putea fi reduse. Pentru referendum nu au vrut să economisească. Acum, pentru români, vor vrea? Dacă ne uităm la costurile alegerilor parlamentare din 2008, 33 mil.euro, şi la costurile alegerilor prezidenţiale din 2009 – 36 mil. Euro întrevedem posibilitatea unor economii majore care pot fi alocate românilor. Poate fi mai presus acest exerciţiu cu şi pentru români decât visul lui Antonescu?”, se întreabă politicianul în finalul comunicatului de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor