Hotelierii doresc ca plaja din Mamaia sa treaca in administrarea Consiliului Local Constanta

Hotelierii din Mamaia sunt nemultumiti de activitatea desfasurata de Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) in statiune si considera ca plaja ar trebui sa treaca in administrarea Consiliului Local Municipal Constanta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca plajele nu sunt administrate corespunzator de DADL, iar turistii se plang de acest lucru.

Hotelierii doresc ca plaja din Mamaia sa treaca in administrarea Consiliului Local Municipal Constanta deoarece considera ca vor avea numai avantaje daca s-ar intampla acest lucru.

"Cel mai bine este ca plajele sa treaca in administrarea CLM, cel putin in zona Mamaia. Daca se va intampla asa, Primaria Constanta va crea o societate pentru intretinerea plajei. Astfel, portiunea de plaja din dreptul fiecarui hotel va fi data in folosinta unitatii respective. Deoarece societate se va ocupa de curatatul plajei, hotelierii vor plati contravaloarea serviciilor efectuate in fata unitatii lor", a declarat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

El a mai afirmat ca exista un proiect de lege aflat in dezbaterea Camerei Deputatilor, care propune ca plajele sa fie date in administrarea autoritatilor locale si spera ca acesta sa fie aprobat.

"Plajele sunt prost administrate. Vin turistii si ne spun ca sunt gunoaie pe plaja, dar nu le putem da niciun raspuns. Primaria are dreptate cand afirma ca nu poate interveni, iar la DADL nu avem cu cine discuta. S-a luat o hotarare in Consiliul Local, s-a probat PUZ-ul, dar beach-barurile construite ilegal nu au fost demolate. Mai mult, apar constructii mamut pe plaja, iar Primaria nu poate interveni pentru ca nu sunt pe proprietatea sa", a afirmat Bucovala.

Nemultumit de prezenta constructiilor ilegale pe plaja din Mamaia, primarul Radu Mazare a adresat, luni, o scrisoare deschisa premierului Calin Popescu Tariceanu in care ii solicita sa intervina pentru a "stopa dezastrul si ilegalitatile de pe plajele litoralului romanesc, cu consecinte nefaste asupra turismului".