Honda recheamă în service aproape 1,7 milioane de vehicule din cauza unei defecţiuni la direcţie

(DANIEL ROLAND/AFP/Getty Images)
Chase Smith
10.10.2024

Honda Motor Co. a anunţat o rechemare în service cu impact asupra a aproape 1,7 milioane de vehicule din cauza unui potenţial defect la direcţie, după cum a raportat National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Rechemarea acoperă o serie de modele Honda şi Acura fabricate între 2022 şi 2025. Modelele afectate includ Honda Civic, Civic Hatchback, CR-V, CR-V Hybrid, HR-V şi Acura Integra Type S, cu variante specifice precum Civic Hatchback Hybrid şi CR-V Fuel Cell Electric Vehicle, de asemenea, implicate.

Potrivit raportului de rechemare pentru siguranţă emis de Honda şi către NHTSA, această problemă este atribuită unei „roţi melcate a cutiei de direcţie produse necorespunzător”, care poate provoca o frecare crescută din cauza lubrifierii insuficiente, îngreunând manevrarea direcţiei şi crescând potenţial riscul de accidente.

Problema de direcţie se poate manifesta la vehiculele afectate printr-o senzaţie de "blocare" sau zgomote anormale în timpul virajului, conform raportului Honda.

Acest fenomen a stârnit îngrijorare, determinând rechemarea în service după numeroase plângeri ale clienţilor şi o investigaţie aprofundată efectuată de Honda şi NHTSA.

Potrivit agenţiei, până la sfârşitul lunii septembrie, Honda a primit 10.328 de cereri de garanţie legate de această problemă. Cu toate acestea, nu au fost raportate răniri sau decese asociate cu acest defect.

Producătorul auto va notifica proprietarii vehiculelor afectate prin poştă începând cu 18 noiembrie. Proprietarii vor fi sfătuiţi să îşi ducă vehiculele la dealerii Honda autorizaţi, unde arcul angrenajului melcat defect va fi înlocuit şi se va aplica unsoare suplimentară pentru a reduce frecarea fără costuri pentru proprietar.

Serviciul clienţi Honda va fi, de asemenea, disponibil pentru întrebări, iar persoanele îngrijorate pot apela la linia telefonică pentru siguranţa vehiculelor a NHTSA la numărul 1-888-327-4236 pentru mai multe informaţii.

Conform documentelor, Honda a asigurat autorităţile de reglementare şi clienţii că au fost efectuate modificări de producţie pentru a remedia acest defect.

De la sfârşitul lunii august, au fost instalate noi ansambluri ale cutiei de direcţie cu aplicare îmbunătăţită de vaselină şi preîncărcare redusă a arcului roţii melcate, asigurându-se că vehiculele fabricate după această dată nu sunt afectate de această problemă.

Ca parte a cerinţelor de reglementare, Honda va transmite un proiect al scrisorii de notificare a proprietarilor către NHTSA pentru aprobare cu cinci zile înainte de distribuţie.

De asemenea, se aşteaptă ca producătorul auto să ofere actualizări trimestriale către NHTSA, urmărind progresul şi domeniul de aplicare al rechemării în următoarele luni. Proprietarii sunt sfătuiţi să acţioneze prompt de îndată ce primesc notificarea oficială, deoarece orice întârziere în soluţionarea defectului de direcţie ar putea creşte riscurile de siguranţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor