Hollande uită de creştere şi anunţă cele mai importante tăieri ale cheltuielilor (presa spaniolă)

Preşedintele francez François Hollande uită de măsurile de creştere economică şi anunţă cele mai semnificative reduceri din istoria ţării, de 33 de miliarde de euro într-un an, semnalează luni cotidienele spaniole.
Preşedintele francez, François Hollande. (KENZO TRIBOUILLARD / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
10.09.2012

Preşedintele francez François Hollande uită de măsurile de creştere economică şi anunţă cele mai semnificative reduceri din istoria ţării, de 33 de miliarde de euro într-un an, semnalează luni cotidienele spaniole. În paralel, acestea scriu şi despre deciziile luate de socialiştii spanioli la comitetul federal al PSOE, la care şeful formaţiunii, Alfredo Perez Rubalcaba, a avertizat puterea (Partidul Popular) că nu va accepta niciun pact sau sprijin pentru guvernare.

Hollande anunţă mai multe impozite pentru companii şi familii, vizând reduceri ale cheltuielilor de 33 de miliarde de euro, scrie El Pais. Preşedintele francez apelează la patriotismul bogaţilor şi cere doi ani pentru a relansa economia ţării, completează publicaţia menţionată, iar majoritatea francezilor consideră că şi cu aceste măsuri, şeful statului tot respectă cele promise pe durata campaniei electorale.

Reduceri fără precedent în Franţa, observă la rândul său cotidianul ABC. Hollande uită de creşterea economică şi efectuează cele mai importante reduceri ale cheltuielilor din istoria recentă a ţării, mai scrie acesta.

Cotidienele catalane El Periodico şi La Vanguardia scriu şi ele despre reducerile din Franţa, specifică faptul că este vorba şi de impozite de 75% pentru marile averi şi observă că Franţa o ia, de asemenea, pe urmele Spaniei şi Italiei, în legătură cu flexibilizarea pieţei forţei de muncă.

Cotidianul La Razon are aceeaşi ştire pe prima pagină, însă notează că preşedintele francez justifică acum reduceri ale cheltuielilor, în ciuda promisiunilor electorale, cu tăieri bugetare în educaţie, la bugetul de asigurări sociale şi în justiţie. Mai mult, publicaţia menţionată anunţă aceste reduceri în Franţa, exact în ziua în care observă că Rubalcaba se radicalizează. Cotidianul spaniol scrie despre faptul că liderul socialiştilor spanioli anunţă că se va opune oricărui pact cu partidul de la guvernare.

Rubalcaba promite PSOE că va ridica un zid în faţa PP, anunţă pe prima pagină şi cotidianul spaniol El Mundo. Acesta ia drept plin de semnificaţii faptul că primul comitet federal al PSOE condus de Rubalcaba a fost şi primul organizat cu uşile închise, lucru care poate indica modul în care va face politică secretarul general al socialiştilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor