Hillary Clinton va discuta la Sofia despre regimul de vize SUA pentru bulgari

Secretarul de stat Hillary Clinton (MANDEL NGAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.01.2012

Regimul de vize SUA pentru bulgari va figura pe agenda discuţiilor dintre ministrul bulgar de externe, Nikolai Mladenov, şi secretarul de stat Hillary Clinton, care va veni la Sofia.

Mladenov a informat într-un interviu despre vizita lui Hillary, din 5 februarie, vizită ce era pregătită de multă vreme, potrivit Sofia News Agency.

Printre alte subiecte de discuţie vor fi parteneriatul strategic dintre Bulgaria şi SUA în sectorul de securitate, în NATO şi misiunea NATO din Afganistan, parteneriatul pe Balcani, situaţia din Orientul Mijlociu.

"Sper că vom avea ocazia de a avea o discuţie serioasă pe tema politicii de vize SUA pentru bulgari", a spus Mladenov.

Clinton se va întâlni şi cu premierul Boiko Borisov şi preşedintele Rosen Plevneliev.

Hillary Clinton a mai venit în Bulgaria, dar în calitate de primă doamnă, când Bill Clinton era preşedinte. Vizita a avut loc în octombrie 1998.

În Visa Waiver nu sunt incluse România, Bulgaria, Polonia şi Cipru.

Conform ultimelor date publicate de Departamentul de Stat la sfârşitul anului 2011, rata de respingere, care în anul fiscal 2011 a fost de 22,4 %, confirmă tendinţa descendentă din ultimii ani (26,3% în 2009, 24,8% în 2010) a acestui indicator esenţial pentru accesul României în programul Visa Waiver.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor