Hillary Clinton şi Aung San Suu Kyi s-au întâlnit şi au discutat despre reforme

Epoch Times România
02.12.2011

Aung San Suu Kyi şi-a exprimat speranţa că Birmaniaul se va orienta pe calea democraţiei, după discuţiile avute cu secretarul de stat american Hillary Clinton, relatează BBC.

Ea a salutat reformele ce au permis partidului ei să candideze în alegeri, dar a spus că trebuie făcute multe alte lucruri şi a cerut eliberarea deţinuţilor politici.

Laureata Nobel a discutat cu Clinton, cel mai important oficial american care a vizitat Birmaniaul în ultimii 50 de ani. Ele au promis că vor colabora pentru promovarea democraţiei în Birmania.

"Sunt încrezătoare că, dacă lucrăm împreună, vom fi pe calea democraţiei", a spus Suu Kyi.

SUA menţin sancţiuni aspre împotriva liderilor din Birmania, ţară condusă de junta militară din 1962 până anul trecut.

Suu Kyi şi Clinton s-au îmbrăţişat călduros, în faţa locuinţei lui Kyi, unde aceasta a stat în arest timp de ani de zile. De asemenea, au luat masa în Rangoon.

Liga naţională pentru democraţie a lui Kyi s-a reînregiatrat recent ca partid politic şi probabil va candida la alegerile pentru Parlament. Partidul a câştigat alegerile în 1990, dar junta a refuzat să recunoască rezultatul. Suu Kyi a stat apoi 20 de ani în detenţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor