Hilde Brandl: Foştii comunişti au pensii speciale, în timp ce victimele lor se chinuie de pe o zi pe alta

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Hilde Brandl / Facebook)

Hilde Brandl, preşedinta Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, a criticat, sâmbătă, faptul că statul român a fost incapabil sau “nu a dorit să ne ofere un proces al comunismului, al torţionarilor şi al Revoluţiei”, subliniind în acelaşi timp că cei care au lucrat în sistemul represiv au pensii speciale, în timp ce victimele lor de abia fac faţă cheltuielilor zilnice.

“În urmă cu exact 30 de ani, pe 15 decembrie 1989, timişorenii se adunau în jurul casei pastorului Laszlo Tokes, pe care comuniştii încercau să-l evacueze din casa parohială. La lăsarea întunericului, pastorul era apărat de aproximativ 100 de persoane, care cântau Deşteaptă-te Române. A doua zi erau câteva mii, iar în zilele următoare românii au umplut bulevardele din Timişoara, Bucureşti, Cluj, Iaşi şi alte oraşe ale ţării”, a afirmat liderul liberal.

De altfel, Hilde Brandl a mai precizat că în Timişoara a pornit o Revoluţie Română nefinalizată din cauză că “eşaloanele 2 şi 3 din Partidul Comunist şi din Securitate au preluat puterea şi au susţinut regimul Iliescu”.

“În ultimii 30 de ani, statul român a fost incapabil sau pur şi simplu nu a dorit să ne ofere un proces al comunismului, un proces al torţionarilor şi un proces al Revoluţiei, în urma cărora toţi cei vinovaţi de crime în regimul comunist să plătească în faţa Justiţiei, dar mai ales în faţa Istoriei. Astăzi, la 30 de ani de la revoluţie, cei care au lucrat în sistemul represiv comunist au pensii speciale, în timp ce victimele lor trecute prin lagăre fac cu greu faţă cheltuielilor zilnice”, a afirmat Brandl.

Liderul liberal a subliniat că nu este niciodată prea târzie organizarea unui proces al comunismului, ţinând cont că acesta, cel “mai inuman şi diabolic sistem din istoria umanităţii”, a produs la nivel global “peste 100 de milioane de morţi, iar în România milioane de victime”.

“România normală poate exista doar dacă vom cinsti zi de zi memoria victimelor comunismului şi dacă vom lăsa scris în cărţile de istorie, fără teamă, numele vinovaţilor, ale criminalilor, ale torţionarilor care au ţinut captivă această naţiune timp de jumătate de secol, dar mai ales numele celor care în urmă cu 30 de ani au încercat să oprească prin forţă dorinţa de libertate a românilor”, a adăugat Brandl.

Nu în ultimul rând, Hilde Brandl a transmis mesajul că “România normală poate exista doar dacă vom avea un proces al comunismului”.