Hilde Brandl cere desfiinţarea tuturor "academiilor fantomă", locuri de refugiu şi sinecuri pentru politicieni

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Hilde Brandl)

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, a atras atenţia, duminică, într-o declaraţie pentru Epoch Times, că reforma educaţiei se face "investind în elevi, nu în ziduri."

"Ministerul Educaţiei nu a primit niciodată în ultimii 31 de ani 6% din PIB, atât cât s-au angajat toate partidele politice parlamentare să aloce în urmă cu mai bine de 10 ani. Educaţia nu a primit 6% nici în perioadele de creştere economică şi nici în perioadele de criză. De aceea, fiecare guvern din ultimii 31 de ani a rămas dator la capitolul Educaţie. În mod greşit însă, de fiecare dată când se vorbeşte despre reforma din Educaţie se vorbeşte despre şcolile cu toaletă în curte, despre sistemul de încălzire sau despre condiţiile din clasă. Acestea nu sunt chestiuni ce ţin de reforma actului de educaţie, sunt strict chestiuni ce ţin de modernitate şi de secolul în care trăim. Faptul că discutăm despre ele arată eşecul major al statului român de a gestiona domeniul Educaţiei, eşec pe care îl vedem şi în Sănătate, Infrastructură, Turism ş.a.", a declarat Hilde Brandl.

Liderul liberal crede că adevărata reformă din Educaţie se face investind în tineri, în profesori şi în materiale didactice şi laboratoare.

"Reforma educaţiei trebuie să pună în centru elevul şi profesorul şi nu zidurile şcolii. Programa şcolară trebuie schimbată radical şi adaptată epocii în care trăim. Din păcate, elevii care termină astăzi un liceu sau o facultate au nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a se adapta la piaţa muncii, or asta demonstrează că nivelul de pregătire din şcoli nu are nicio legătură cu cerinţele de astăzi. În plus, trebuie găsite metode smart de premiere a profesorilor care fac performanţă, iar aici nu discutăm doar despre profesorii care reuşesc să menţină un elev olimpic la acelaşi nivel ci şi despre profesorii care reuşesc să ridice un elev de la nota 5 la nota 8", arată Hilde Brandl.

De asemenea, liderul liberal susţine că pentru a avea un sistem de Educaţie credibil trebuie desfiinţate toate academiile fantomă care au doar rolul de sinecuri.

"Salut faptul că Academia Oamenilor de Ştiinţă nu mai primeşte bani, precum şi faptul că Institutul Revoluţiei condus de Ion Iliescu a fost desfiinţat. Nu trebuie însă să ne oprim aici. Următorul pas trebuie să fie desfiinţarea tuturor acestor academii fantomă care nu produc absolut nimic, care nu au nicio relevanţă ştiinţifică, dar care reprezintă locuri de refugiu şi sinecuri, în special pentru politicieni sau foşti politicieni. Un exemplu este Institutul Levantului. Orice reformă din Educaţie se va vedea abia peste cel puţin un deceniu. Însă, dincolo de orice, trebuie să ne întrebăm cum vrem să arate România peste 10, 20 sau 50 de ani? În funcţie de deciziile noastre, vom pregăti fie o economie agricolă bazată pe cules de căpşuni, fie o economie bazată pe tehnologie de vârf", a conchis Hilde Brandl.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne