Hilde Brandl: Anticipatele sunt o himeră. Parlamentarii nu sunt dispuşi să-şi piardă pensiile speciale

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

În spaţiul public există ideea că putem organiza alegeri anticipate dacă preşedintele sau un eventual nou Guvern ar dori acest lucru, însă această teză este o minciună spusă din interese politic, fără nicio legătură cu realitatea, a transmis, duminică, şefa Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, Hilde Brandl.

"Putem avea alegeri anticipate doar dacă Parlamentul României va refuza, de două ori la rând, propunerile de premier făcute de preşedinte, însă este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, căci parlamentarii nu sunt dispuşi să-şi piardă pensiile speciale şi beneficiile", explică Hilde Brandl.

Liderul liberal crede că primii care ar vota un premier al opoziţiei ar fi chiar pesediştii, deoarece în cazul alegerilor anticipate, aceştia ar pierde aproape jumătate din numărul de mandate pe care îl au acum.

"Cred că politicienii care susţin alegerile anticipate ca şi cum acestea ar putea avea loc bătând din palme, ar trebui să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi să înţeleagă că nu asta aşteaptă românii de la noi. Nu, românii aşteaptă de la politicienii care au dat jos Guvernul Dăncilă să îşi asume conducerea ţării, indiferent de costurile politice care ar putea decurge de aici. Cred că interesul ţării trebuie să fie deasupra interesului partidelor politice şi deasupra interesului personal al unui politician sau al altuia", a precizat Hilde Brandl.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne