Hezbollah ameninţă din nou Israelul. Într-un videoclip enumeră obiectivele sensibile pe care spune că le va ataca

Seyyed Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah. (Captură Foto)
Redacţia
24.06.2024

Hezbollah a lansat sâmbătă un videoclip intitulat "Către cine poate fi interesat", în care prezintă coordonatele unor ţinte israeliene sensibile şi vitale care ar fi lovite în cazul unui război împotriva Libanului, marcând al doilea astfel de avertisment în mai puţin de o săptămână, potrivit The Cradle.

Videoclipul începe cu un fragment din cel mai recent discurs al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, în care acesta avertizează că rezistenţa libaneză va lupta "fără limite, reguli sau constrângeri" dacă Israelul porneşte un război împotriva Libanului.

Filmul prezintă apoi numeroase ţinte din Israel.

Printre obiective se numără mai multe ţinte sensibile din Haifa, portul Ashdod, centrala electrică Hadera, aeroportul militar Ramat David din Afula, aeroportul Pengrion, baza aeriană Nevatim, rafinării de petrol de pe coastă şi Centrul de cercetare de la reactorul nuclear Dimona.

Clipul a arătat, de asemenea, Complexul HaKirya, care include sediul Ministerului israelian al Securităţii şi al Statului Major General.

Temerile cresc în Israel, deoarece Tel Aviv a ameninţat că pregăteşte un atac amplu asupra Libanului.

Tot sâmbătă, generalul israelian în retragere Yitzhak Brik a afirmat că declararea războiului împotriva Libanului ar însemna "sinucidere în masă pentru Israel".

Noul clip a apărut la doar câteva zile după ce Hezbollah a difuzat o înregistrare video de nouă minute prezentând imagini filmate de dronele sale, care arată mai multe locuri sensibile din nordul Israelului, şi anume portul Haifa şi navele de război precum şi siturile militare din vecinătatea acestuia.

Videoclipul a arătat, de asemenea, clădiri aparţinând firmei israeliene de tehnologie a apărării Rafael la nord de Haifa, unde sunt fabricate, asamblate şi depozitate rachete de apărare antiaeriană pentru sistemele Iron Dome şi David's Sling.

"Videoclipul Hezbollah transmite un mesaj fără echivoc Israelului, că partidul este prezent în Israel pe calea aerului, pe uscat şi pe mare, că plănuieşte ceea ce urmează şi că este capabil să efectueze lovituri severe", a declarat săptămâna trecută canalul israelian de ştiri Channel 14, adăugând că filmarea acestor imagini este "un eşec al securităţii israeliene de gradul întâi [...] Situaţia din nord este mult mai gravă decât ne imaginăm".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor