Haute Couture în Panama 2013: Rochiile de seară strălucesc cu broderii fine

Colecţia 2013 a creatorei de modă Tatiana Uliantzeff
Colecţia 2013 a creatorei de modă Tatiana Uliantzeff (Prin bunăvoinţa Tatianei Uliantzeff)

Designerul Tatiana Uliantzeff a arătat un nou stil de haute couture pentru rochiile de seară în noul sezon 2013 în Panama, folosind ţesături proprii, create exclusiv pentru această ocazie.

După ce a îmbrăcat-o pe Miss Panama în 2012 şi a prezentat cu acest prilej doi ani consecutivi în Fashion Week, acum ea este pe deplin concentrată pe una dintre specialităţile sale: broderia fină şi dantela concepută de mână.

Talentul acestei creatoare de modă a intrat pe mâinile capabile ale localnicelor indigene ce crează broderie tradiţională. În această comuniune naturală ele îşi împart măiestria de a folosi aplicarea broderiei pe ţesături.

Fiind o autodidactă încă din copilărie, ea a început de fetiţă să-şi croiască hainele proprii, să-şi brodeze pe blugi sau să-şi aplice creaţii speciale pe bluze. "Chiar şi prietenii mei mi-au cerut, şi aşa am început ca designer", declarară Tatiana pentru The Epoch Times.

Primul ei venture a fost crearea de haine pentru copii şi distribuţia lor pe piaţa americană, cu mare succes, din cauza aplicaţiilor tipice de broderii locale.

Cu doi ani în urmă, ea a decis să înceapă crearea hainelor pentru adulţi, ceea ce nu este ceva nou, căci Tatiana şi-a dedicat toată viaţa cercurilor ei de familie şi prieteni. Acesta este motivul pentru care ea aplică acum natural chiar mai mult din stilul propriu.

"Mi-am tăiat florile şi le-am pus pe pânză pentru a crea design", explică ea. Apoi, există sarcina dificilă de adăugare de broderii sau de pietre preţioase şi alte ornamente. Fiecare piesă reprezintă un model unic.

De exemplu, o rochie de mireasă care a fost foarte apreciată în 2012, a inclus 2000 pietre preţioase.

Ea a declarat recent mass-mediei din Panama, că nu are "o sarcină uşoară", dar este fericită cu rezultatele şi marele sprijin pe care le-a avut până în prezent.

Designerul Tatiana Uliantzeff va fi în New York, în septembrie pentru a-şi expune colecţia 2014