Handbal masculin: Pivotul Ghiţă Irimescu, cea mai recentă achiziţie a echipei HC Caraş-Severin

Epoch Times România
13.07.2012

Pivotul Gheorghe Irimescu, de la HCM Constanţa, este cea mai recentă achiziţie a grupării de handbal HC Caraş-Severin pentru viitorul sezon al Ligii naţionale.

După două sezoane petrecute la campioana României, Irimescu revine la echipa cărăşeană cu care a cucerit trei Cupe Challenge. O mutare importantă, spune antrenorul Aihan Omer, care crede că Irimescu e un mare câştig pentru clubul cărăşean.

După discuţiile purtate cu antrenorul Aihan Omer şi cu conducerea grupării sportive cărăşene, pivotul Ghiţă Irimescu a decis să revină la echipa bănăţeană de care îl leagă multe amintiri plăcute. Irimescu a semnat un contract pe alte două sezoane cu formaţia din Caraş-Severin. Pentru echipa pregătită de antrenorul emerit Aihan Omer, acesta este al patrulea transfer major al verii.

"Pe lângă cei doi portari care au venit la Reşiţa, putem spune că şi Grigoraş este al nostru, după licitaţia care a avut loc la Sighişoara. Dacă până acum a fost doar împrumutat, acum a optat să vină la noi şi mă bucur pentru asta. De asemenea, ultima achiziţie foarte importantă este Gheorghe Irimescu, de la echipa campioană, Constanţa. Am insistat mult să vină, pentru că este un jucător valoros, iar împreună cu Pârâianu pot să fie un cuplu de pivoţi care să reuşească să distrugă orice apărare a Ligii naţionale", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Aihan Omer, antrenorul HC Caraş-Severin.

Ghiţă Irimescu este aşteptat să se alăture lotului cărăşean pe parcursul zilei de luni, 16 iulie. Până atunci, colegii săi continuă cea mai dură etapă a perioadei precompetiţionale, aceea care vizează pregătirea fizică. Şedinţele de pregătire au loc atât în aer liber, la stadionul din Valea Domanului, cât şi în sală.

"Băieţii răspund foarte bine la pregătirea pe care o cer. Luna iulie este, întotdeauna o lună mai grea, de pregătire fizică, specifică. Noi facem o pregătire combinată, cu multă alergare pe stadion, rezistenţă, dar şi la sala de sport, forţă, aruncări individualizate, plus rezistenţă şi viteză. Este o pregătire fizică complexă, care ne va permite pe perioada campionatului să facem faţă unui ritm destul de bun al jocului", a mai precizat Aihan Omer.

Săptămâna viitoare se va alătura lotului nu doar Ghiţă Irimescu, ci şi Adrian Tucanu, care a fost învoit pentru prima parte a pregătirii de vară. Alţi trei jucători de bază, Petrea, Pârâianu şi Cuciula, sunt în refacere după probleme medicale, ei urmând să revină în jurul datei de 1 august.

Primele jocuri de pregătire ale formaţiei cărăşene sunt programate în 17 şi 18 august, în cadrul unui miniturneu ce va avea loc chiar la Reşiţa. Elevii lui Aihan Omer vor înfrunta atunci echipe româneşti din prima şi a doua ligă de handbal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor