Handbal feminin: Oltchim Râmnicu Vâlcea, în faţa celui mai important meci din Liga Campionilor

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
30.03.2012

Oltchim Râmnicu Vâlcea va susţine duminică, pe teren propriu, cel mai important meci din actuala campanie a Ligii Campionilor la handbal feminin, prima manşă a semifinalei cu formaţia ungară Gyor Eto (ora 18,00).

Cele 2 echipe se cunosc foarte bine şi s-au înfruntat ultima oară în semifinalele Ligii Campionilor, ediţia 2009/2010, când campioana României s-a calificat în finală după o remiză la Gyor (25-25) şi o victorie la Râmnicu Vâlcea (24-20).

Meciul tur va fi arbitrat de letonii Zigmars Stolarovs şi Renars Licis şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Oltchim se pare că nu poate conta pe muntenegreanca Marija Jovanovic, nerefăcută după accidentarea la umăr din meciul cu Buducnost Podgorica, în timp ce la maghiare revine portarul norvegian Katrine Lunde Haraldsen, care acuza o uşoară accidentare la mână săptămâna trecută.

Radu Voina opina că meciul se anunţă foarte echilibrat şi şansele de calificare în finală sunt egale. "Gyor este o echipă puternică, care şi-a întărit poziţia de pivot faţă de anul trecut şi are jucătoare de top pe fiecare post. Eu cred că ambele echipe au şanse egale de a ajunge în finală, cu un uşor avantaj pentru Gyor, care joacă meciul retur pe terenul propriu".

Aurelia Brădeanu, în tricoul lui Gyor la semifinala precedentă din 2010, nu va avea nicio emoţie în meciul împotriva fostei sale echipe. "Emoţiile nu vor conta în acest duel. Îmi doresc victoria, aşa cum o făceam când jucam sub culorile lui Gyor. Jocul lor se învârte în jurul Anitei Gorbicz. Dacă reuşim s-o oprim, şansele noastre vor creşte".

Oltchim a avut un parcurs bun în această ediţie a Ligii Campionilor, pierzând un singur meci în faza grupelor, dar apoi în grupa principală a pierdut de două ori la Buducnost şi a remizat cu Metz, arătând o scădere de formă.

În meciul cu Gyor, campioana României are nevoie în primul rând de o victorie, indiferent de scor, pentru a ataca cu şanse intacte returul din Ungaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor