Handbal feminin: Consiliul de administraţie al FRH va alege luni antrenorul naţionalei feminine

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
13.06.2012

Preşedintele FR de Handbal, Cristian Gaţu, a confirmat pentru agenţia Agerpres că luni va avea loc Adunarea generală ordinară a FRH, urmată de un Consiliu de administraţie care va alege antrenorul principal şi colectivul tehnic al naţionalei feminine de senioare.

Gaţu i-a consultat pe antrenorii echipelor din Liga naţională şi au rezultat 3 propuneri viabile: Gheorghe Tadici (HC Zalău), Ion Crăciun, secund al lui Radu Voina la naţionala feminină, şi Aurelian Roşca (Oltchim Râmnicu Vâlcea).

Preşedintele FRH are însă dreptul de a veni de asemenea cu o propunere şi nu exclude varianta unui antrenor străin, sub rezerva aprobării Consiliului de administraţie.

"La ora asta, din propunerile eligibile, făcute de antrenorii echipelor de ligă naţională, sunt 3 persoane, Gheorghe Tadici, Ion Crăciun şi Aurelian Roşca. Şi Radu Voina a fost propus, dar el abia s-a retras de la echipa naţională. Dar, am şi eu dreptul să fac o propunere. Nu am renunţat încă la varianta unui antrenor străin, dar trebuie să am acceptul Consiliului de administraţie. Am 1-2 variante din străinătate şi am una din ţară, care nu e dependent de club, Dumitru Muşi. Opţiunea mea este ca antrenorii echipei naţionale să nu aibă dependenţă de echipele de club".

Gaţu, ca părere personală, îşi doreşte ori un român, fără apartenenţă de club, ori un antrenor străin. Danezul Jakob Veestergard, antrenorul Oltchimului, nu este agreat de preşedintele FRH să preia naţionala feminină. "Ajung la dependenţă de club şi ce se întâmplă când jucătoarele sunt de la Vâlcea şi antrenorul face naveta, aşa se va întâmpla şi de acum încolo. Radu Voina a fost antrenor al echipei naţionale şi a fost racolat de Oltchim. Dar când l-am luat, era independent. Apoi am acceptat acest compromis, dar iată că ne-am ars încă o dată".

Noul antrenor principal va avea un contract pe ciclul olimpic 2012-2016, cu obiective intermediare. "Se trece la o reconstrucţie a echipei naţionale şi nu poţi să le impui să câştige titlul european din primul an. Dar obiectivele le vor stabili cei din Consiliul de administraţie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor