Haită de maimuţe fură eşantioane de virus Wuhan în India

Maimuţe fură eşantioane de virus Wuhan în India
Maimuţe fură eşantioane de virus Wuhan în India (Captură video NDTV.com)

O haită de maimuţe din Delhi, India, a agresat un asistent de laborator şi a fugit cu eprubete pline cu eşantioane de virus Wuhan de la trei pacienţi, potrivit Sky News, citând presa locală.

Incidentul s-a petrecut în apropierea Colegiului Medical Meerut. Potrivit raportului, una dintre maimuţe a fost identificată ulterior într-un copac mestecând unul dintre kiturile de testare, a raportat Times of India - care a remarcat că pacienţii au necesitat noi teste.

Incidentul a implicat maimuţe rhesus cu faţă roşie, extrem de inteligente, care profită de carantina la scara naţională a Indiei.

Deşi maimuţele au ajuns o problemă din ce în ce mai mare în zonele urbane ale ţării în ultimii ani, măsurile de carantină din ultimele două luni au încurajat maimuţele, care au devenit o problemă urbană.

În martie, bande de maimuţe rivale din Tailanda - înfometate din cauza lipsei de vizitatori pe fondul pandemiei - au ajuns să patruleze pe străzi în căutare de mâncare.

Conform raportului Sky, oamenii au fost sfătuiţi să nu hrănească maimuţele în timpul pandemiei, din temeri că acest lucru ar putea provoca transferul virusului şi infectarea primatelor, cu efect devastator.