Hackerii care au atacat Ashley Madison publică datele a zeci de milioane de utilizatori

Pagina principală a sitului Ashley Madison
Pagina principală a sitului Ashley Madison (Captură)

Hackerii care au furat în luna iulie informaţiile private a peste 37 de milioane de utilizatori înregistraţi pe website-ul Ashley Madison – principalul website de întâlniri pentru persoanele căsătorite care doresc să îşi înşele soţul/ soţia – au publicat aproximativ 10 gb din aceste date.

Revista Wired a raportat că datele au fost publicate pe Dark Web.

Datele încărcate pe Dark Web includ id-uri şi parole pentru accesarea website-ului, precum şi detalii privind plăţi efectuate cu cărţi de credit sau privind alte tipuri de tranzacţii, conform revistei Wired.

Printre informaţiile publicate se găseşte şi o analiză a ceea ce caută utilizatorii de pe Ashley Madison.

Un utilizator a scris: “Caut pe cineva care nu este fericit acasă sau pur si simplu este plictisit şi în căutarea unor emoţii”.

Atacul cibernetic a fost raportat prima dată de expertul în securitate şi bloggerul Brian Krebs pe 19 iulie. Krebs a declarat la acea vreme că principala plângere formulată de hackeri era aceea că website-ul cere clienţilor 19 dolari pentru o ştergere completă a profilului de utilizator dar că nu şi-a respectat această promisiune.

Compania a negat că nu ar fi răspuns la cererile clienţilor de a li se şterge profilurile.

Taxa pentru aceste cereri a adus companiei, în 2014, un venit de 1,7 milioane de dolari.

După atacul cibernetic, compania a început să permită utilizatorilor să îşi şteargă gratuit profilurile.

Ashley Madison, care susţine că este “cel mai renumit nume în sectorul infidelităţii şi al întâlnirilor între persoane căsătorite”, a plănuit o ofertă publică iniţială în valoare de 200 milioane de dolari pentru acest an înainte să aibă loc breşa informaţională.

Avid Life Media, compania care deţine AshleyMadison.com, a publicat această declaraţie la scurt timp după atac.

În raportul de marţi al Wired, revista citează o declaraţie din partea Impact Team – presupuşii hackeri implicaţi în atac – care a însoţit publicarea datelor. În declaraţie, presupuşii hackeri au declarat că “Avid Life Media nu a blocat website-urile Ashley Madison şi Established Men.

“Noi am explicat frauda, înşelăciunea şi stupiditatea companiei ALM [Avid Life Media] şi a membrilor săi. Acum toată lumea le va vedea datele”, au declarat hackerii, conform revistei Wired.

Iniţial s-a crezut că hackerii vor cere o sumă mare de bani în schimbul datelor.

Website-ul a fost ţinta unor critici dure pentru înlesnirea activităţile extraconjugale ale clienţilor săi.

O femeie care a lucrat la un moment dat pentru Ashley Madison a explicat că există multe alte website-uri dedicate închiderii companiei, adăugând că aceasta a primit numeroase ameninţări cu moartea.

Femeia a susţinut că ameninţările au venit în general din partea a două tipuri de oameni: “Soţiile care şi-au prins soţii folosind website-ul sau diverşi extremişti religioşi.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe