Gyorgy Frunda: Dacă aş pescui peştişorul de aur, mi-aş dori ca USL să obţină sub 50% şi să aibă nevoie de UDMR

(photos.com)
Ana Petrescu
03.09.2012

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda a declarat, luni la o emisiune la RFI, că dacă ar pescui peştişorul de aur şi-ar dori ca USL sa să nu obţină mai mult de 48-49% la alegerile parlamentare din 9 decembrie, pentru a apela ulterior la formaţiunea din care face parte.

"Dacă mâine aş pescui peştişorul de aur, i-aş cere ca USL-ul să câştige cu un vot prin redistribuire de 48%-49% şi să aibă nevoie de UDMR. Ar fi soluţia ideală pentru noi şi mi-aş dori eu cu toată raţiunea mea. Dacă vom fi în Opoziţie, dacă USL-ul va avea peste 50%-55%, oricum va trebui să discutăm, pentru că noi nu suntem un simplu partid politic, suntem reprezentanţii comunităţii maghiare din România şi chiar dacă suntem în Opoziţie, trebuie să construim acea colaborare cu Puterea care să asigure drepturile comunităţii maghiare din România", a afirmat Gyorgy Frunda.

Tot luni, Frunda a precizat că se teme, în perspectiva alegerilor, de pragul electoral de 5% şi că USL va trebui să discute oricum, după alegerile parlamentare cu UDMR, care nu este "un simplu partid politic".

Senatorul UDMR se teme pentru viitorul partidului din care face parte deoarece consideră că în acest moment USL "se află pe un val uriaş".

"Mi-e teamă de pragul de 5%. USL se află pe un val uriaş, mai ales în spaţiul extra-carpatic. România prin legea electorală, la reîmpărţire, dacă ai pe bune 50% obţinute la urne, asta înseamnă că prin redistribuire ajungi la peste 66%. Asta pentru UDMR şi în general pentru formaţiunile mici este un pericol enorm!", a precizat Gyorgy Frunda.

Frunda este de părere că "UDMR-ul urmează să plătească, la fel ca PDL, factura pentru anii de guvernare. Alegerile locale ne arată însă că noi am câştigat mai multe voturi acum decât cu patru ani în urmă la alegerile locale, este un semn încurajator şi sper să trecem de pragul de 5%, dar va trebui să lucrăm enorm în această campanie electorală".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor