Guvernul, noi informaţii despre coronavirus: Niciun caz confirmat. 26 de persoane în carantină, 2.077 monitorizate

.
. (pixabay.com)

Până în prezent, pe teritoriul României, nu a fost confirmat niciun caz de cetăţean român infectat cu coronavirusul Wuhan (cunoscut şi sub numele de COVID-19), a anunţat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului. De asemenea, oficialii au precizat că patru persoane sunt cercetate pentru “zădărnicirea combaterii bolilor”.

“Până în acest moment nu există nici un cetăţean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19. În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul Coronavirus, autorităţile naţionale cu responsabilităţi în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situaţia la nivel naţional şi internaţional”, reiese din comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit comunicatului, în acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. În plus, la Institutul Matei Balş sunt analizate 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de un cetăţean italian care a vizitat România în aceste zile şi a fost depistat pozitiv de autorităţile din Italia.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la 112 (majoritatea din Bucureşti – 44) cu privire la coronavirus.

“Le recomandăm cetăţenilor să apeleze numărul de urgenţă doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informaţii utile, le recomandăm cetăţenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, au precizat oficialii.

În plus, marţi, au fost deschise două dosare penale privind comiterea infracţiunii de “zădărnicire a combaterii bolilor”, fiind cercetate patru persoane.

În ceea ce priveşte achiziţionarea de echipamente specifice, se anunţă în comunicat, miercuri dimineaţa au fost depuse la Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice. În cursul acestei zile vor avea loc negocieri.

De asemenea, referitor la cetăţenii români aflaţi în zonele afectate din Italia, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetăţeni români, în timp ce în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

În prezent, în Italia, numărul persoanelor infectate cu coronavirus şi decedate a ajuns la 11 - 9 morţi în regiunea Lombardia şi alţi 2 în Veneto. Cele peste 300 de cazuri de infecţie cu virusul Wuhan înregistrate în Italia fac din ţara peninsulară cel mai mare focar din afara Asiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură