Guvernul intenţionează să ia măsuri pentru respectarea termenelor de execuţie al autostrăzilor în construcţie

În cadrul şedinţei de guvern de miercuri, 27 iunie, primul-ministru Victor Ponta a solicitat ministrului Transporturilor să investigheze construcţia autostrăzilor în construcţie.
Victor Ponta (Lavinia Savu / Epoch Times)
Mihut Savu
27.06.2012

În cadrul sedinţei de guvern de miercuri, 27 iunie, primul ministru Victor Ponta a solicitat ministrului Transporturilor să investigheze construcţia autostrăzilor în construcţie.

„Vreau să ştim foarte clar ce se întâmplă acolo şi de ce nu se respectă termenele şi să luaţi imediat măsuri. Aşa cum m-aţi informat, fără milă, fără amânări. Cine a promis şi a semnat şi nu s-a ţinut de cuvânt plăteşte. Nu există nicio firmă pe care s-o iertăm într-un fel sau altul şi oamenii aşteaptă să ştie de la noi corect când sunt gata autostrăzile respective şi cine plăteşte pentru faptul că nu s-au respectat termenele” a afirmat Ponta.

Referitor la preţul carburanţilor, premierul a constatat că au existat cinci ieftiniri succesive, însă i-a cerut ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să continue să ia măsurile instituţionale şi legale pentru un control al statului în privinţa preţului combustibililor.

"Am constatat că după ce au fost doar creşteri la preţul carburanţilor, văd că au fost cinci descreşteri, sigur, mici. Vă rog în continuare, domnule ministru, prin toată politica de negociere şi de implicare să ţinem acest fenomen, atât cât se poate din punct de vedere legal şi instituţional, sub control", a afirmat premierul.

În ceea ce priveşte domeniul energiei, Ponta a dat asigurări că Guvernul "atât cât este competenţa sa din punct de vedere legal, este profund interesat în operaţiunea de reintrare în legalitate a tuturor societăţilor din zona energiei".

"Vorbesc de societăţile la care capitalul integral sau majoritar este al statului. M-am bucurat să aud că anumite contracte care erau în mod clar împotriva intereselor societăţilor respective şi împotriva intereselor noastre încep să fie reziliate şi sunt convins că şi Hidroelectrica şi toate celelalte societăţi vor putea să intre în procesul stabilit cu FMI într-o formulă adevărată şi corectă, nu viciată pe criterii subiective, iar sprijinul Guvernului este total pe această temă", a subliniat şeful Guvernului.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor