Guvernatorul statului New York, ţinta mai multor scandaluri de hărţuire sexuală

Andrew Cuomo, în timpul unui incident care a generat o plângere de hărţuire sexuală
Andrew Cuomo, în timpul unui incident care a generat o plângere de hărţuire sexuală (Ana Ruch)

Andrew Cuomo, controversatul guvernator al statului New York, a devenit ţinta unor învinuiri făcute de mai multe femei care îl acuză de hărţuire sexuală în incidente separate. Unele dintre detaliile incidentelor în care ar fi fost implicate sunt tulburătoare.

Procuratura Generală a Statului New York a confirmat, luni, că va investiga acuzaţiile de hărţuire sexuală făcute de cele două foste asistente ale sale de sex feminin.

O altă femeie l-a acuzat pe guvernatorul New York-ului de hărţuire sexuală care ar fi avut loc la nunta prietenei sale în 2019, a informat, luni, New York Times.

Potrivit raportului, Anna Ruch, acum în vârstă de 33 de ani, a fost invitată la o nuntă care a avut loc în New York în septembrie 2019. Cuomo ar fi stat de vorbă cu oaspeţii la eveniment, după care s-a intersectat cu Ruch şi ar fi pus mâna pe spatele femeii.

Când i-a dat mâna la o parte, Cuomo ar fi comentat că pare „agresivă” şi i-a pus mâinile pe obraji, întrebând-o dacă ar putea să o sărute suficient de tare pentru ca oamenii din jur să audă.

„Eram atât de confuză, şocata şi jenată”, spune Ruch, citată în raport. „Mi-am întors capul şi nu am avut cuvinte în acel moment”.

Există şi o fotografie a incidentului, care arată momentul în care Cuomo şi-a aşezat mâinile pe obrajii femeii, care pare foarte confuză.

„M-a întrebat: 'Pot să te sărut?', a declarat Ruch. „M-am simţit atât de neconfortabil şi jenată, când de fapt el ar fi trebuit să se simtă jenat.”

Potrivit mărturiei lui Ruch, a fost atât de zguduită încât a trebuit mai târziu să-şi întrebe prietena dacă buzele lui Cuomo au luat contact cu faţa ei când s-a ferit, iar prietena ei i-a spus că guvernatorul i-a sărutat obrazul.

„Mă doare impunitatea”, a adăugat ea. „Nu am avut de ales în această privinţă. Nu am avut de ales în momentul de dominare fizică asupra mea. Şi asta mă înfurie. Şi chiar când am făcut ce puteam face, îndepărtându-i mâna de pe spatele meu, nici asta nu a fost suficient de clar”.

Ruch a spus că a făcut o fotografie cu Cuomo după aceea, deşi a fost confuză şi şocată de cele întâmplate, înainte ca guvernatorul să se îndepărteze.

Luna trecută, Cuomo a fost acuzat de două dintre fostele sale angajate, Lindsey Boylan şi Charlotte Bennett, de hărţuire sexuală, inclusiv de observaţii obscene despre viaţa lor personală şi comportament extrem de inadecvat.

Cuomo a răspuns acuzaţiilor spunând că vorbele sale adresate subordonaţilor şi colegilor ar putea fi percepute „în mod eronat” ca „flirt nedorit”. El a adăugat că la locul de muncă este adesea într-o „dispoziţie jucăuşă” şi glumeşte foarte mult despre viaţa personală şi relaţiile altora. El a menţionat, de asemenea, că are acest comportament tipic atât în conversaţiile personale, cât şi în timpul discursurilor sau briefingurilor publice.

Cuomo a afirmat că nu a atins niciodată pe nimeni „necorespunzător” şi, de asemenea, nu a făcut propuneri care ar putea face o persoană „să se simtă neconfortabil”. Cuomo a adăugat că solicită o revizuire independentă de către o terţă parte a acestor „afirmaţii nefondate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe