Guvernatorul californian Gavin Newsom interzice regulile de identificare a alegătorilor în California

Un loc de vot anticipat înainte de alegerile primare republicane, 17 februarie 2024. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)
Redacţia
03.10.2024

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, tocmai a semnat o nouă lege care interzice administraţiilor locale să solicite rezidenţilor să prezinte un act de identitate pentru a vota în alegeri, informează Zero Hedge.

Legislaţia - introdusă de senatorul democrat Dave Min - este un răspuns direct la o măsură electorală aprobată în acest an de alegătorii din Huntington Beach, care cerea oamenilor să prezinte un act de identitate cu fotografie la urne.

Potrivit POLITICO, oraşul condus de republicani, ai cărui lideri se ceartă adesea cu democraţii din Sacramento, a susţinut că statutul său de oraş cu cartă îi conferă autonomie în administrarea alegerilor.

Dar procurorul general Rob Bonta şi secretarul de stat Shirley Weber nu sunt de acord: Oficialii au dat în judecată Huntington Beach în aprilie pentru a invalida legea, susţinând că aceasta interferează cu protecţia drepturilor de vot din partea statului.

California este unul dintre cele 14 state care nu solicită buletinul de identitate al alegătorului la urne - însă, dacă o persoană doreşte să conducă o maşină, să urce într-un avion sau să închirieze un apartament în California, are nevoie de buletin de identitate. Să voteze? Nu atât de mult.

„Dreptul de a vota liber este fundamentul democraţiei noastre, iar politica de identificare a alegătorilor din Huntington Beach contravine acestui principiu”, a afirmat Bonta într-o declaraţie din aprilie, care a coincis cu procesul statului împotriva securităţii electorale.

După cum notează Politico, legislaţia propusă de Min este una dintre mai multe proiecte de lege introduse de parlamentarii democraţi din stat în ultimul an, care urmăresc să consolideze controlul democrat asupra statului, protejând cetăţenii săraci şi marginalizaţi care, conform argumentului lor, nu au resursele sau capacitatea intelectuală de a obţine un permis, dar doresc să participe la alegeri.

Modificările vizează să împiedice Huntington Beach, Shasta County şi alte administraţii locale conservatoare să stabilească politici electorale care sunt adesea motivate de suspiciuni de fraudă electorală.

Legislaţia senatorului de stat Steve Bradford, promulgată miercuri, clarifică procedurile de păstrare a înregistrărilor pentru securizarea datelor electorale şi sporeşte puterea de reglementare a secretarului de stat asupra registrelor electorale şi a altor sisteme de vot utilizate în alegerile locale.

Anul trecut, autorităţile locale din comitatul Shasta, California, au eşuat în încercarea lor de a scăpa de maşinile de vot electronice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor