Grupuri de drone ruseşti, detectate de MApN. De ce s-a dat alarma

Dronă rusească Suhoi S-70 Okhotnik-B
Dronă rusească Suhoi S-70 Okhotnik-B

Ministerul Apărării transmite ca şi-a întărit prezenţa şi continuă să implementeze măsuri în zonele în care apar riscuri ca urmare a războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Concret, MApN informează că în seara zilei de duminică, 17 septembrie, în urma detectării grupurilor de drone ruseşti care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22,55, pentru zona de nord a judeţului Tulcea, aflată în proximitate, cu potenţialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situaţii.

"Forţele MApN au întărit prezenţa şi continuă să implementeze măsurile necesare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii.

Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţia generată de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea", se arată în comunicatul MApN.