Grindeanu anunţă că PSD va depune "mii de amendamente" la legea bugetului propusă de Guvernul Cîţu

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Facebook)

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că parlamentarii social - democraţi vor depune "câteva mii de amendamente" la legea bugetului de stat prezentată de Guvernul Cîţu, despre care pretinde că ar pune "povara austerităţii" pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi.

Într-o conferinţă de presă organizată duminică, Grindeanu a prezentat "alternativa PSD" la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîţu.

"Consiliul fiscal i-a spus lui Cîţu că nu poţi creşte o economie doar cu austeritate şi tăieri. Este nevoie şi de o creştere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (...) Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei. Astfel, povara austerităţii este pusă pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Aici este diferenţa majoră de viziune între noi şi Guvern", a declarat Grindeanu.

Fostul premier a prezentat în treacăt câteva dintre amendamentele pe care PSD le va propune în Parlament la legea bugetului pe domenii precum Sănătate, Educaţie, Agricultură.

"Pot să vă spun că avem aceste amendamente pe care o parte le-am prezentat astăzi, dar sunt şi foarte multe amendamente pe fiecare judeţ în parte. Eu cred că vor fi, dacă le adunăm, câteva mii. Vedem când se intră la Parlament în procedură şi când vor veni colegii mei. În judeţul Timiş, împreună cu colegii mei parlamentari PSD, vom depune în jur de 200 de amendamente la bugetul de stat", a mai declarat Sorin Grindeanu.