Grenadă aruncată la Ambasada Franţei din Atena. Un poliţist rănit

Atacatori aflaţi pe o motocicletă au aruncat joi o grenadă la Ambasada Franţei din Atena, rănind un ofiţer de poliţie aflat de serviciu, a declarat poliţia locală.
Ambasada franceză din Atena, Grecia.
Ambasada franceză din Atena, Grecia. (Captură Foto)

Poliţia elenă anti-tero investighează atacul, care a avut loc în jurul orei locale 3 a.m., pe unul dintre principalele bulevarde ale capitalei şi în apropierea Parlamentului.

Poliţia consideră că atacul a fost organizat de anarhişti locali, care de regulă desfăşoară acte de violenţă împotriva misiunilor diplomatice.

În plus, investigatorii nu au exclus o eventuală legătură cu creşterea extremei dreapta în Franţa, după mesajul de felicitare transmis de lidera Frontului Naţional francez, Marine Le Pen, miliardarului republican Donald Trump, care a câştigat în alegerile prezidenţiale din SUA.

Dimitris Tzanakopoulos, purtător de cuvânt al guvernului elen, a condamnat atacul şi a insistat că “relaţiile prietenoase dintre Grecia şi Franţa nu pot fi influenţate deloc de astfel de acte teroriste”.

Grenada a produs o gaură cât o minge de tenis în pavaj şi câteva urme de şrapnel au fost observate pe poarta ambasadei şi la postul de pază.

“Ţinând cont de pagubele minore, este probabil un atac simbolic”, a declarat o sursă a poliţiei pentru AFP.

Ofiţerul a adăugat că poliţia investighează posibile legături cu o motocicletă furată ce a fost descoperită la câţiva km distanţă de locul atacului, în Exarchia, un district popular în rândul anarhiştilor.

Ofiţerul de poliţie rănit a fost dus la spital unde a primit tratament pentru rănile provocate la un picior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe