"Green My Light", eveniment dedicat protejării mediului de poluare

Organizaţia Agent Green lansează, sâmbătă, la evenimentul "The Mission" de la Arenele Romane, animaţia "Green My Light", creată pentru sensibilizarea publicului larg cu privire la necesitatea de a folosi becuri economice şi de a le recicla pe cele uzate, pentru a salva clima şi pentru a proteja mediul de poluare.

În prima animaţie, care are o durată de 60 de secunde, un bec umanizat oferă spectatorilor într-un mod inedit, creativ şi alert argumentele pentru renunţarea la becurile cu incandescenţă, folosirea celor economice, precum şi pentru reciclarea acestora. Argumentele folosite sunt becurile economice - care consumă de 5 ori mai puţină energie decât cele cu incandescenţă şi oferă aceeaşi lumină ca acestea, rezistă până la 10 ani, reduc emisiile de dioxid de carbon.

Creaţia realizată de artistul Adrian Ichim va fi difuzată în premieră, începând de la ora 22, pe două ecrane uriaşe.

Animaţia urmează să fie difuzată şi la evenimentul "The Mission" din 31 iulie - 1 august de pe litoral şi cu ocazia altor evenimente majore din această vară, unde publicul va participa în număr mare.

În România, odată cu adoptarea Regulamentului CE 244(2009 al Comisiei Europene, toate sursele incandescente vor fi eliminate treptat, începând cu 1 ianuarie 2010, când vor fi interzise cele mai puternice de 80 W, cele mai puternice de 65 W urmând a fi eliminate de la fabricare şi comercializare din 1 septembrie 2010.

Obiectivele campaniei "Green My Light" sunt promovarea şi implementarea corespunzătoare de retailerii din România a politicilor europene pentru reciclarea surselor de iluminat uzate, reducerea emisiilor de dioxid de carbon din surse de iluminat prin sensibilizarea publicului şi prin eliminarea de la vânzare de către retailerii din România a tuturor surselor incandescente clare cu flux luminos mai mare de 65W, începând cu 1 ianuarie 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură