Grecia cere Germaniei despăgubiri pentru ocupaţia nazistă

Epoch Times România
03.04.2012

Autorităţile elene cer Germaniei despăgubiri pentru ocupaţia nazistă a Greciei în timpul celui de al Doilea Război Mondial, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Atena.

Grecia cere între 70 de miliarde de euro şi 95 de miliarde de euro compensaţii pentru Germania, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului elen de Externe Grigoris Delavekouras.

Pe de altă parte, Germania susţine că a plătit deja toţi banii pe care îi datora Greciei pentru ocupaţia nazistă.

Cunoscutul activist antinazist elen Manolis Glezos, care a smuls steagul nazist de pe Acropole în 1941, a descris această declaraţie a Berlinului drept "înfuriantă".

Dosarul compensaţiilor intervine în condiţiile în care Germania este principalul contribuitor la pachetul internaţional de salvare destinat Greciei.

Potrivit presei bulgare, la semnarea acordului iniţial pentru Grecia cu UE, FMI şi BCE, Germania a impus condiţia ca Atena să renunţe la orice pretenţii în ceea ce o priveşte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor