Grecia ar putea ieşi din Schengen - ministru grec

Ministrul pentru protecţia cetăţenilor, Michalis Chrysochoidis. (JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
28.03.2012

Ministrul pentru protecţia cetăţenilor, Michalis Chrysochoidis, a declarat marţi că Grecia ar putea fi nevoită să iasă din Schengen, dacă nu ia măsurile adecvate pentru a combate imigraţia ilegală, scrie Novinite.

Termenul-limită pentru implementarea măsurilor expiră în iunie, a mai precizat ministrul.

Michalis Chrysochoidis a anunţat luni că 30 de unităţi spitaliceşti vor fi create în cadrul unor facilităţi militare scoase din uz până în 2013. Acestea ar urma să adăpostească în jur de 30.000 de imigranţi ilegali. Pentru acest proiect, Atena va încerca să absoarbă fonduri europene în valoare de 250 de milioane de euro.

Grecia are de mai mult timp probleme cu imigranţii, în special cu cei din Turcia, motiv de critici acerbe din partea partenerilor europeni.

Recent, agenţia Frontex a anunţat însă că numărul imigranţilor care trec din Turcia în Grecia s-a redus de la 2.000 la 500 de persoane pe săptămână în ultimul timp, ca urmare a măsurilor luate de autorităţile de la Atena.

La 15 martie, The Wall Street Journal scria că guvernele Germaniei, Finlandei şi Austriei iau în considerare reintro ducerea controlului paşapoartelor pentru persoanele care vin din Grecia. Practic, măsura ar echivala cu excluderea Greciei din Spaţiul Schengen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor