Gorj: Staţia de epurare din Bumbeşti Jiu, inaugurată în prezenţa preşedintelui PE Martin Schulz

Epoch Times România
30.10.2012

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat marţi în judeţul Gorj, unde a participat la inaugurarea staţiei de epurare a oraşului Bumbeşti Jiu, că speră ca finanţările de acest fel să poată continua, în condiţiile în care în aceste zile se negociază un nou program de finanţare UE.

Preşedintele PE a fost însoţit de către primul ministrul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi de Mircea Duşa, ministrul Administraţiei şi Internelor.

Preşedintele Parlamentului European a fost întâmpinat de autorităţile locale şi judeţene, iar organizatorii au montat două corturi militare pentru prezentarea proiectului de construire a staţiei de epurare a oraşului Bumbeşti Jiu, realizat cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, i-a oferit preşedintelui Parlamentului European câteva informaţii legate de proiectul finanţat de Uniunea Europeană. Martin Schulz a declarat că vizita sa este una oficială şi că speră ca finanţările de acest fel să poată continua.

„Este o mare onoare pentru mine că mă aflu aici. Vizita mea în România este una oficială. Preşedintele Parlamentului European vizitează în perioada mandatului său toate statele membre din Uniunea Europeană, iar de data aceasta mă aflu în România. Peste câteva zile probabil că se vor finaliza negocierile privind finanţarea din partea Uniunii Europene pentru o perioadă de şapte ani şi ne punem întrebarea dacă asemenea proiecte vor putea continua să fie finanţate. Părerea mea este că da şi că trebuie să se întâmple aşa, dar există şi state membre ale Uniunii Europene care doresc ca mijloacele financiare pentru asemenea proiecte să fie diminuate. Guvernul României este de partea Parlamentului European, care susţine ca asemenea mijloace financiare să poată exista şi pe viitor. Pe de altă parte este întotdeauna bine să vezi că mijloacele financiare europene au fost şi bine investite. Nu am vizitat încă acest proiect, dar am auzit multe despre el“, a declarat Martin Schulz, preşedintele PE.

Staţia de epurare a apelor uzate provenite din sistemul de canalizare a oraşului Bumbeşti Jiu a fost realizată prin Programul sectorial de mediu 2007-2013. Valoarea proiectului este de 8,2 milioane lei, din care 84% reprezintă fonduri de coeziune şi restul este contribuţia din fondurile naţionale. Staţia de epurare se întinde pe o suprafaţă de două hectare. Investiţia a fost realizată de un consorţiu format din firmele Trustul de Instalaţii Montaj Cluj Napoca şi Tiss Baia Mare. Capacitatea staţiei este de 1.700 metri cubi pe zi, ceea ce corespunde unei populaţii de 7.500 de locuitori. Apa epurată va respecta parametrii trasaţi de legislaţia europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor