Gold FM, amendat de CNA pentru atacul lui Guşă la adresa Primarului Capitalei: "Apare în postura de puiuţ al fostei Securităţi"

Cozmin Guşă (Realitatea)
Andrei Popescu
11.07.2024

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze cu 5.000 de lei postul Gold FM pentru afirmaţiile făcute de Cozmin Guşă la adresa primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Potrivit CNA, în emisiunea “Ce-i în Guşă, şi-n căpuşă”, difuzată în data de 4 iunie 2024, în intervalul orar 13:00 – 15:20, nu au fost respectate prevederile art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit cărora “În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : (...) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”.

Mai exact, continuă CNA, în cadrul acelei emisiunii, Guşă a făcut afirmaţii precum: “Nicuşor Dan apare în postura de puiuţ al fostei Securităţi. Oamenii normali nici nu se miră, dar gealaţii tocmiţi de Coldea îi sar în ajutor” sau “Nicuşor Dan însă a reacţionat exact ca un turnător. A zis textual şi citez: Nu am semnat niciun angajament, închid citatul, de parcă de asta ar fi fost acuzat. Nu de asta a fost acuzat, ci de faptul că a turnat, sub nume personal, nişte colegi de lot olimpic”.

Dorina Rusu, membră CNA, a declarat că, în acest caz, “se face acuzaţia pe baza unui document despre care nu ştim dacă este real sau fals”.

“Se face acuzaţia că Nicuşor Dan este turnător, puiuţ de securist, că a comis o infracţiune. Deci nu numai că a colaborat, dar a şi comis fals în acte publice când a spus că nu a colaborat. Se face presupunerea că pe baza acestui document despre care nu avem dovezi că este real, Nicuşor Dan poate să fie şantajat să dea tot felul de avize şi să ia decizii ca primar.

Unul dintre invitaţi spune că există un colonel SIE care i-a spus că raportul este real. Se fac tot felul de supoziţii aici, că este un exemplar unic. Toate dosarele de la CNSAS sunt un exemplar unic. În orice caz, aici nu e respectată nicio regulă privind informarea corectă. Toţi îşi dau cu părerea despre autenticitatea documentului, fac nişte afirmaţii legate de ce ar fi spus Nicuşor Dan, dar oricum se îndoiesc de ce a zis el”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor