Gogoşi pufoase a la Rodica

Gogoşile la prăjit
Gogoşile la prăjit (Mircea Băjan / Epoch Times)

Dacă aveţi poftă de îndrăgitele noastre gogoşi pufoase şi apetisante, va prezentăm mai jos o reţetă uşoară şi delicioasă. Un desert ideal şi uşor pentru copii, părinţi şi bunici! Poftă bună!

Ingrediente

600gr faină 2-3 ouă
o lingură unt 2 linguri smântănă 1 lingură ulei
3 linguriţe drojdie
2 căni lapte călduţ
100-150 gr zahăr
arome după gust vanilie, rom, coajă de lamâie sau portocală

Mod de preparare

Se cerne faina într-un vas sau în cuva robotului. Deoparte se pregăteşte maiaua din drojdie, 2 linguri zahăr şi jumătate de cană de lapte. Se amestecă bine apoi se pune în faină amestecând şi se acoperă cu puţină faină. Se lasă să crească apoi se adaugă ouăle, laptele, untul, smântâna şi uleiul. Se porneşte robotul la prima viteză şi se lasă până se formează o cocă uniformă şi potrivit de consistentă.

Dacă le bateţi cu mâna, ouăle se bat bine şi se toarnă peste făină. Se adaugă aromele şi începem să frământam până ce coca începe să se desprindă de pe pereţii vasului. La final adăugăm treptat untul topit, uleiul, smântâna şi laptele. Se lasă la dospit aproximativ 2 ore.

Coca se răstoarnă într-un castron şi se lasă să crească acoperit cu un şervet.

Masa se presară cu făină pentru a nu se lipi aluatul. Se întinde o foaie cam de 1,5 cm grosime şi se taie cu un pahar formele dorite. Se mai lasă la crescut 10-15 minute şi apoi se coc în uleiul bine încins.

După ce se scot şi s-au scurs de ulei, se pudrează cu zahăr pudră vanilat. Se pot umple cu frişcă sau cremă de vanilie.