Global Q&A: “Care este cel mai curajos lucru pe l-ati facut vreodata?”

Epoch Times România
29.09.2011

A fi curajos ar putea insemna, printre altele, sa alegi sa infrunti o experienta de viata minunata pana la a trece prin situatii de viata si de moarte. Acest lucru l-au aflat reporterii Epoch Times din Pakistan pana in Suedia cand i-au intrebat pe localnici: “Care este cel mai curajos lucru pe care l-ati facut vreodata?”

Islamabad,Pakistan

Shumaila Zeb, 28 ani, profesoara universitara

Lucrul care imi vine in minte este faptul ca femeile trebuie sa fie curajoase daca isi doresc sa aiba succes in domeniul lor de activitate. Pentru o femeie care merge la servici exista un bombardament constat de aluzii si hartuiri sexuale din partea barbatilor de la locul de munca si din societate. E nevoie de multa energie pentru ca o femeie sa se mentina calma si sa ignore holbatul si comentariile verbale. Am intalnit o astfel de hartuire cand ma plimbam pe strada in plina zi. Sunt norocoasa ca locul unde lucrez acum este foarte bun si nu infrunt astfel de lucruri in marea majoritate a timpului.

Sunshine Coast,Australia

Neil Robinson, 63 ani, invatator

Cel mai curajos lucru pe care l-am facut vreodata a fost unul venit din instinct – ne aflam in Canada cu zeci de ani in urma si fiica mea de 4 ani a fost atacata de un elan cu coarne mari. Nu am avut alta varianta, ma gandeam ca sunt ca si mort, dar m-am gandit sa incerc sa imi salvez fiica. Am fugit prin fata elanului care se afla la doar 20 de metri de fiica mea, atacand. Am fugit si mi-am luat fiica si am continuat sa fug pana la masina. Am fost insa suficient de norocosi sa intalnim un elan care s-a multumit doar sa ne alunge si sa ramana mereu la un metru in spatele nostru, in timp ce fugea dupa noi pana la masina. Dar a fost instinctiv, nu curajos. A fost ceva natural.

Rio de Janeiro, Brazilia

Joao Sodre, 22 ani, student la drept

Cel mai curajos lucru pe care l-am facut a fost infiintarea, impreuna cu un coleg de clasa, a unei miscari impotriva discriminarii la scoala de drept, in ciuda faptului ca noi eram tineri si fara experienta si nu aveam sustinatori la acea vreme. In prezent, sunt pe cale sa termin facultatea si ma bucur ca datorita unui astfel de curaj, miscarea s-a transformat intr-un grup de cercetare care primeste ajutor federal si, sub indrumarea profesorilor, ofera supor legal gratuit pentru cei care sufera de discriminare si nu isi pot permite un avocat.

Lima,Peru

Ana Alancastre, 68 ani, medic veterinar

Cel mai curajos lucru pe care l-am facut vreodata a fost atunci cand am fost operata de 3 ori. Ma aflam in Anglia, singura si fara familie sau prieteni care sa ma sustina in acele momente dificile. Dupa una dintre operatii, am suferit un soc; am simtit ca muream. Avand caracterul de a invata si evolua prin testele [pe care le-am avut de infruntat], acest lucru m-a ajutat sa depasesc multe si sa cunosc multe despre necazuri, mentinand credinta in Dumnezeu; pe de alta parte, aceste situatii m-au ajutat sa trec peste greutati cu curaj.

San Roque, Insulele Canare, Spania

Juna Luis Gonzalez Gonzalez, 66 ani, bucatareasca pensionata

Sunt o supravietuitoare a doua scufundari de ambarcatiuni, numele lor find Holy Monday si Holy Thursday, al caror patron era aceeasi companie. In ambele cazuri, cand capitanul a dat ordinul “Parasiti ambarcatiunea!” am fost prima care am avut curajul sa cobor in compartimente si sa imi iau principalele bunuri inainte sa sar in barca de salvare.

Cartagena,Columbia

Freddy Jose Contreras Fernandez, 27 ani, Relatii Internationale

Unul dintre cele mai curajoase lucruri de care sunt foarte mandru este acela ca l-am ajutat pe un prieten sa nu mai consume diferite droguri. El a avut vointa de a le spune parintilor. Am primit un telefon din partea mamei prietenului meu care imi cerea ajutorul. Am luat decizia de a spune grupului meu de prieteni... Noi l-am implicat in activitatile pe care le faceam, de exemplu sa mergem la filme, pe plaja, sa vorbim despre planurile noastre, si multe alte activitati sanatoase. Acest lucru s-a intamplat acum 4 ani; in prezent, prietenul meu studiaza la universitate. El face sport si are o relatie mai buna cu familia sa.

Coney Island,Brooklyn,New York, SUA

Becky Brook, 17 ani, studenta

Imi era foarte frica de roller coastere. Am decis totusi sa fac acest lucru, ca imi voi calca peste frica si m-am dus la Superman at Six Flags. (Parc de Distractie)

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Martin Krelle, 41 ani, manager de productie

Am parasit Marea Britanie si mi-am lasat familia, mutandu-ma in Abu Dhabi. Am lucrat in Marea Britanie in acelasi loc timp de mai multi ani si am decis brusc ca copiii sunt acum maturi si ca este timpul ca noi sa mergem si sa exploram.

Dobrich,Bulgaria

Mariana Pehlivanova, 56 ani, ornitolog

Cel mai curajos lucru pe care l-am facut in viata mea a fost sa incep sa lucrez ca ornitolog cu 5 ani ani in urma. Ornitologii sunt oameni care studiaza pasarile. Inainte de asta lucram ca si restauratoare de relicve. Noua mea slujba este atat de uimitoare si provocatoare. Inainte, toate pasarile mi se pareau a fi la fel; de exemplu, exista mii de tipuri de ciocarlii si fiecare dintre ele are o trasatura speciala. La un moment dat, un grup mare de berze a aparut in zona; una dintre ele avea picioare scurte si un cioc scurt. Nu imi parea sa fie deloc o barza! Era un vultur mic care s-a alaturat grupului de berze si calatorea impreuna cu ele.

Ormaryd, Suedia

Noa Ahlqvist, 26, pictor

Eram probabil in clasa a cincea cand m-am opus unor batausi care o hartuiau pe noua mea colega de clasa. Imi aduc aminte ca mi-a luat mult curaj sa fac asta. In cele in urma, am reusit sa ii opresc sa ii mai faca rau.

Urmariti saptamanal Global Q&A. Corespondentii Epoch Times intervieveaza oameni din jurul lumii pentru a afla despre vietile lor si opiniile lor asupra realitatilor locale si globale. Intrebarea globala de saptamana viitoare: “Ce credeti ca putem afla din explorarea spatiului?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor