Gimnastică. Liu Tingting, medalie de aur în finala probei de bârnă a CM 2018 (Qatar)

Gimnasta chinezoaică a devenit campioană mondială la bârnă, sâmbătă, obţinând cel mai bun punctaj în detrimentul americancei Simone Biles, cea din urmă adjudecându-şi doar medalia de bronz.
Gimnasta chinezoaică Liu Tingting.
Gimnasta chinezoaică Liu Tingting. (Getty Images)

Sportiva americană Simone Biles, care a dominat ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Doha (Qatar) - obţinând trei medalii de aur şi una de argint (pe echipe, individual compus, sărituri, respectiv paralele), a obţinut în finala probei de bârnă a treia notă 13,700 - care i-a adus medalia de bronz, arbitrii depunctând-o pe multipla campioană mondială (13 titluri) în urmă mai multor dezechilibrări.

Astfel, noul titlu de campioană mondială a revenit chinezoaicei Liu Tingting, care a evoluat fără greşeală - fiind notată cu 14,533, medalia de argint revenind canadiencei Anne-Marie Padurariu (14,100).

În finala masculină de la sărituri, titlul suprem a fost adjudecat de gimnastul nord-coreean Ri Se Gwang cu un punctaj de 14,933 - în detrimentul campionului mondial en-titre, niponul Kewnzo Shirai - clasat al treilea cu 14,675, pentru ca medalia de argint să-i revină rusului Artur Dalaloian (14,833).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport