Gimnastică artistică. Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la Universiada de la Taipei

Gimnasta română se află la a doua medalie câştigată la Universiada de la Taipei (bronz), după ce luni obţinuse aurul în urma evoluţiei extraordinare în probele de la individual compus (sărituri, paralele, bârnă şi la sol).
Gimnasta română Larisa Iordache.
Gimnasta română Larisa Iordache. (facebook.com)

Larisa Iordache a obţinut, miercuri, locul trei la bârnă în concursul pe aparate din cadrul Universiadei de vară de la Taipei (Taiwan), sportiva română în vârstă de 21 de ani fiind notată de către arbitri cu al treilea punctaj ca valoare pentru evoluţia sa - 13,666 puncte.

Primele două poziţii au revenit gimnastelor Elisabeth Black (Canada - 14,133 puncte) şi Natsumi Sasada (Japonia - 13,833 pct.).

Tot miercuri, Larisa a ocupat locul 5 şi în finala de la paralele (13,800 pct). Podiumul a fost ocupat de Daria Spiridonova din Rusia cu 14,233 puncte, Kim Ngan Bui (Germania) - 14,066 pct şi Elsabeth Black (Canada) - 13,966 pct. Locul patru a revenit niponei Yuki Uchiyama - 13,833 pct.

În continuare Larisa urmează să evolueze în finala de la sol.

În afara celor două medalii cucerite la Taipei, palmaresul tinerei gimnaste mai numără o medalie de bronz la JO 2012 (cu echipa), două medalii de argint (individual compus, sol) şi două de bronz (individual compus, sol) la Mondiale, cinci medalii de aur (două cu echipa, două la sol, unul la bârnă), cinci de argint (două la bârnă, individual compus, sărituri şi sol) şi două de bronz (sărituri şi bârnă) la Europene.

România participă la Taipei cu o delegaţie de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Sportivii români concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport