Gigi Becali: Ţinta mea este Antonescu preşedintele ţării, eu preşedinte PNL

Gigi Becali (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
18.12.2012

Ocuparea funcţiei de preşedinte al PNL este obiectivul urmărit de noul deputat PNL George Becali care s-a prezentat marţi la Parlament, unde a făcut primele declaraţii în noua sa calitate. Becali a apreciat că partidul nu poate fi lăsat pe mâna lui Tăriceanu pentru că se alege praful.

"Cu timpul voi urca câte o treaptă, câte o treaptă, până când... Ţinta mea este Antonescu preşedinte, eu preşedinte PNL. În 2014 semnez eu, eu fac guverne, eu fac... Asta este ţinta mea", a declarat Becali.

Antonescu nu ar trebui decât să-l roage să aibă grijă de partid şi el se va conforma, a anunţat Becali.

"El (Antonescu - n.r.) trebuie să zică el: Te rog, să zică el: Eu plec, ai grijă, îţi las un bun de care să ai grijă cu sfinţenie, pentru ca PNL trebuie să rămână pe o mână puternică, pentru că dacă rămâne pe mâna lui Tăriceanu se alege praful de PNL", a precizat Becali.

Chiar dacă nu va primi funcţia de vicepreşedinte al PNL, noul deputat nu crede că va rămâne un simplu membru."Dacă nu-mi dau funcţia de vicepreşedinte, bine, uşor, uşor, de ce să stau simplu membru? Nu. Becali simplu membru?", a afirmat acesta.

Becali s-a lăudat cu faptul că este singurul om din Parlament cu dublă funcţie - deputat naţional şi europarlamentar şi, până va depune jurământul, se poate comporta ca înainte, dar după jurământ va trebui să aibă un "alt comportament", spunând că el este "omul care intră în canoanele funcţiei şi în canoanele instituţiei".

"Eu nu vreau să fiu prim-ministru. Nu vreau pentru că, fac şi eu ca Geoană, nu îmi place să fiu nominalizat, ci să nominalizez. Vreau să conduc generali, nu să conduc general. La Preşedinţie nu am să candidez pentru că candidează domnul Antonescu. Ca ministru nu prea îmi stă bine să fiu supusul domnului Ponta. Măcar aici vreau să fiu numărul 1 soldat", a mai precizat Becali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor