Ghinea îl susţine pe Barna la şefia USR PLUS: Are ficat. Pe Cioloş l-am tot aşteptat şi nu îmi place să aştept

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times Romania - Mihut Savu )

Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a afirmat marţi, într-un interviu acordat la Europafm, că îl susţine pe Dan Barna în competiţia pentru preşedinţia USR PLUS. În opinia sa, Barna ar fi “mai potrivit pentru a duce partidul mai departe”.

"Eu cred că Dacian are un rol, dar nu este potrivit acum. Sau e mai potrivit Dan Barna, pentru a duce partidul mai departe. Este o chestiune simplă. Sper să nu ne rupem şi noi punţile, cum este la PNL. Deocamdată, campania noastră a fost una decentă. Să lăsăm loc de 'Bună ziua' şi de uşă deschisă şi să lucrăm împreună orice ar fi, dar susţinerea mea pentru Dan este fermă, pentru că este ce trebuie şi practic e focusat. Omul a zis: Ăsta e obiectivul, mergem pe el, nu contează. Dacian tot se gândeşte", a declarat Ghinea citat de Digi24.

Fostul ministru susţine că decizia sa a fost “una grea”, întrucât şi Dacian Cioloş are un rol în partid, dar îi reproşează acestuia ezitările.

"Problemă este că l-am tot aşteptat pe Dacian şi nu îmi place să aştept. L-am rugat pe Dacian să vină cu mine în USR în 2016, pentru că m-am convins, după câteva luni de guvern tehnocrat, că nu poţi să schimbi ţara asta decât dacă ai mandat politic. N-a vrut. Atunci ne-am dus cu o echipă de secretari de stat - eu, Barna, Drulă, Moşteanu, Năsui - în USR. S-a întâmplat povestea aceea cu Nicuşor Dan, care într-un fel tot de la Dacian a plecat - care a avut o întâlnire cu Nicuşor şi nu s-au înţeles. Înţeleg acum că Dacian a vorbit şi cu PNL pe vremea aceea - am înţeles de la domnul Orban, care a făcut declaraţii. După care i-am spus: Haide, vino în USR, că avem nevoie de un lider. Între timp s-a ridicat Barna. Un lider care are ficat, care a fost peste tot, în fruntea maselor, ca să zic aşa. A fost în toată ţara, a condus 'Fără penali'. În timpul ăsta, Dacian - facem ONG, ne mai gândim. La un moment dat s-a creat între noi un fel de diferenţă de viteză foarte mare - nu pot să înţeleg de ce ne tot câcâim şi de ce tot aşteptăm", a declarat Cristian Ghinea.