Germanii şi românii, la Ateneu

Concert omagial la Ateneul Român
Concert omagial la Ateneul Român (Epoch Times România)

Joi, 1 noiembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, a avut loc un concert prilejuit de aniversarea a 20 de ani de la semnarea Tratatului de Cooperare Prietenească şi Parteneriat în Europa între România şi Republica Federală Germană. Concertul a fost susţinut de Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii “George Enescu”, dirijor fiind Gerd Schaller, iar solist, Mihai Ungureanu.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa ministrului român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi a Excelenţei Sale Andreas von Mettenheim, ambasadorul Republicii Federale Germane la Bucureşti.

Printre invitaţii de onoare, s-au mai numărat: Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României, iar din partea Germaniei, Barbara Stamm, preşedinta Parlamentului landului Bavaria, şi Christoph Bergner, secretar de stat în Ministerul Federal de Interne, care este şi copreşedintele Comisiei Mixte Guvernamentale Româno-Germane pentru Probleme ale Etnicilor Germani din România.

La concert au mai asistat şi alte personalităţi din domeniile cultural, politic, economic şi mass-media. Desigur, cei mai încântaţi au fost melomanii.

Cu talentul lor arhicunoscut, artiştii Filarmonicii “George Enescu” au interpretat: Preludiul la “Maeştrii cântăreţi din Nürnberg” de Richard Wagner, “Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră” de Pascal Bentoiu, şi “Missa în do major” de Ludwig van Beethoven.

A fost o seară minunată, ca multe altele petrecute la Ateneul Român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură