Germania trebuie să implice mai mult pentru a ajuta zona euro

(photos.com)
Epoch Times România
09.05.2012

Economia Germaniei se redresează bine după criză, dar Berlinul trebuie să fie „mai activ” în a ajuta şi celelalte ţări din zona euro să facă faţă actualei situaţii, se arată într-un raport al FMI.

”În calitate de cea mai mai mare ţară din zona euro, Germania trebuie să joace un rol pivotal în rezolvarea provocărilor aduse de criză”, potrivit raportului FMI.

Totodată, FMI consideră că Berlinul trebuie să permită majorarea salariilor. De altfel, acesta este şi o cerere Franţei şi a altor ţări din sudul continentului care susţin că redresarea economică a Germaniei se bazează pe menţinerea unor salarii mici şi pe exporturi, în detrimentul ţărilor ”mai puţin competitive” din zona euro.

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schäuble, a lăsat recent să se înţeleagă că Berlinul este dispus să accepte o mărire a salariilor.

O adâncire a crizei din zona euro ar afecta şi Germania, avertizează Fondul.

În timp ce statele din sud implementează măsuri dure de austeritate, Germania ar trebui să-şi rebalanseze economia pentru a corecta ”unele dezechilibre din zona euro”.

FMI sugerează că Berlinul ar trebui să accepte o rată a inflaţiei mai mare, care ar ajuta economiile ”periferice” (Spania, Italia, Grecia, Portugalia şi Irlanda) să iasă din recesiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor